Івано-Франківськ

“Як врятувати країну Мережину”: франківський театр ляльок презентував нову виставу

Вистава для сімейного перегляду з дітками від п'яти років.

90a653de fa4a 4ebc b51d 24c4e1ee0eac scaled

Сьогодні, десятого лютого, в Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки, розповіли про нову виставу “Як врятувати країну Мережину”, повідомляє ПІК.

“Вистава на основі п’єси сучасної авторки Світлани Конощук, яка пише під псевдонімом Лани Ра. Випадково цей твір потрапив мені “під руки”, мені сподобалися думки, які там подаються. Мені здалося, що ті ідеї, вони можуть бути актуальними, потрібними нашим дітям.  Це історія про країну, у якій відбувається все те, що відбувається в хороших країнах, і знаходиться сусід, який хоче підпорядкувати цю країну собі, зіпсувати її красу, та бере її у свій полон. І от є реальний хлопчик, який має врятувати свою країну”,  – розповідає Ігор Прокоп’як.

У цій виставі поєднують і живий план і гру ляльок.

8d16ad0c 17ec 4b3b 8176 284b4aa1e08c

Сценічним оздобленням займалася художниця Любава Бай.

“Робота над кожною постановкою індивідуальна. Країна яскрава, кольорова, яку в один момент захопив поганець. Головне – це було показати контраст яскравого і потім холодного, темного. У нас основні ляльки кольорові, різнобарвні, стилізовані. Чорна сторона – майже традиційний павук”,- зазначила Любава.

544455d9 7ec6 4c19 b5b7 16d6fd4f02b2 scaled

Тарас Винник виконує роль Клобузяки – равлика, який не попав під чари Злісного Павука.

“Мій персонаж не попав під чари Павука, хоч і доволі соромязливий та боягузливий, але коли постає вибір втікати чи боротися до кінця, він обирає боротися. Його девіз – до перемоги! Не боятися, вірити, що все буде добре”, –  каже актор.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено