Івано-Франківськ

Зеленський зв’язався з Байденом: просить приїхати в Україну 16 лютого

Президент України Володимир Зеленський під час розмови 13 лютого з президентом США Джозефом Байденом настійно запропонував останньому приїхати в Україну

volodymyr zelenskyj large scaled

Як і очікувалося, президенти двох держав обговорять загрозу нового російського вторгнення на територію України.

“Лідери підтвердили єдність позицій щодо важливості продовження політико-дипломатичних зусиль з метою розблокування мирного процесу та відновлення стабільності. Президент України окремо наголосив, що наша держававиступає виключно за мирне врегулювання конфлікту. Було приділено увагу крокам, що здійснюються для деескалації та досягнення миру в межах усіх наявних переговорних форматів”, – йдеться у повідомленні Офісу президента.

Наостанок Володимир Зеленський подякував Байдену за підтримку й запросив його відвідати Україну з візитом. Український президент переконаний, що візит американського лідера стане “вирішальними для стабілізації ситуації, буде потужним сигналом та сприятиме деескалації”.

Сам Зеленський розповів, що телефонна розмова з Байденом тривала годину. Подробиці пообіцяв оприлюднити згодом. 

Screenshot 5 184

Водночас, телеканал CNN з посиланням на високопоставленого українського чиновника розповів, що Зеленський попросив Байдена якомога скоріше приїхати в Україну. Однак відповіді на цю пропозицію він не отримав.

Також, за словами чиновника, Зеленський попросив США надати Україні сучасне військове обладнання, а також посилити фінансову підтримку.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено