Івано-Франківськ

На Тернопільщині прокурори подали до суду на селищну раду: яка причина

Прокуратура вважає протиправною бездіяльність Вишнівецької селищної ради у питаннях, які опосередковано впливають на виділення земель під забудову.

ArticleImages 60721 Kostel Stanislawa

На Тернопільщині прокуратура вимагає від Вишнівецької селищної ради розробити й затвердити історико-архітектурний опорний план селища, повідомляє обласна прокуратура, пише ПІК.

“Прокурори Кременецької окружної прокуратури подали до Тернопільського адміністративного окружного суду позов в інтересах держави до Вишнівецької селищної ради з вимогою розробити й затвердити історико-архітектурний опорний план населеного пункту з метою збереження культурної спадщини”, – йдеться у повідомленні.

Ппрокуратура також зазначає:

“Оскільки відомості, зазначені в історико-архітектурному опорному плані є підставою для встановлення обмежень у використанні земель та враховуються при забудові населеного пункту, а Вишнівець затверджений Постановою Кабінету Міністрів України у списку історичних населених місць України, прокуратура вимагає визнати протиправною бездіяльність Вишнівецької селищної ради у нездійсненні замовлення історико-архітектурного опорного плану селища і зобов’язати його виготовити й затвердити”.

Суд відкрив провадження у справі.

  • На фото історична пам’ятка на території громади.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено