Івано-Франківськ

Мешканцю Івано-Франківська відмовили у водійському посвідченні: суд зобов’язав виправити ситуацію

Свідоцтво про закінчення закладу з підготовки водіїв є дійсним протягом 10 років з дня закінчення закладу.

2401276

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов іванофранківця до  Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС, повідомляє суд, пише ПІК.

“Як повідомляється в матеріалах справи, позивач пройшов навчання за програмою підготовки водіїв транспортних засобів категорії “В”, про що було видано свідоцтво серії СВЕ  від 2019 року. Однак, листом від 13.08.2021 відповідач відмовив йому у допуску до складання іспитів на отримання посвідчення водія категорії “В”, на підставі свідоцтва серії СВЕ, мотивуючи це тим,  що з часу закінчення навчання пройшло більше, ніж два роки”, – йдеться у повідомленні.

У рішенні Івано-Франківського адмінсуду зазначається:

«Щодо спірних правовідносин слід застосовувати нормативно-правовий акт, який діяв на момент їх виникнення, а саме в час отримання позивачем свідоцтва СВЕ. Зокрема у Постанові КМУ №340 від 1993 року було передбачено, що якщо особа з будь-яких причин не склала іспити в сервісному центрі МВС, видане свідоцтво про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів вважається дійсним протягом 10 років з дня закінчення закладу».

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено