Івано-Франківськ

Як розбудовують школу на Коломийщині: оцінив народний депутат Андрій Іванчук (ФОТО)

За сприяння Іванчука держава виділила 6 мільйонів гривень на реконструкцію школи у П'ядиках.

a7d668bf fc7e 4d9d a93d c6a28cefac6a scaled

Сьогодні, 18 лютого, у село П’ядики, що на Коломийщині, з робочим візитом побував народний депутат України Андрій Іванчук.

У П’ядиках ще у 2003 році почали розширювати школу. Однак справжня розбудова розгорнулася минулого року, коли за сприяння Іванчука на будівництво виділили з держбюджету 6 мільйонів гривень, повідомляє ПІК.

“Я спеціально приїхав, щоб оглянути як освоїли минулорічні кошти. Як бачимо, всі роботи ведуться, до травня  фінансування вистачить, і я думаю, що до травня буде наступний транш. Я вже цей об’єкт записав у програму соціально-економічного розвитку. Тому є величезні шанси, що 1 вересня ми здійснимо мрію й відкриємо сучасну школу з новими спеціалізованими класами та харчовим блоком”, – сказав народний депутат.

Він також наголосив:

“Школа, я вважаю, буде мати повне право вважатися опорною, а це є більше фінансування, краща якість освіти для наших дітей, адже будуть спеціалізовані класи та зовсім інший рівень вчителів, і як наслідок, краще наше майбутнє”.

9acab006 2cd2 4764 8e4b ed99b88c1aa6

Як розповідає директор П’ядицького ліцею імені Степана Мельничука Віталій Костюк, потреба побудови школи була гострою. 

“Колись діти навчалися в трьох приміщеннях: в приміщенні старої школи, сільської ради та приміщенні їдальні. Для того, щоб звести дітей в одне місце й не було такої напруженої ситуації, вкрай необхідним було добудувати нову школу”,- каже Віталій Костюк. 

18524e1d 939d 46e8 9300 f53723a9efef scaled

Наразі діти вже не навчаються в сільській раді.

“Завдяки меценатам ми добудували частину школи й звели всіх дітей в одне приміщення. У нас задіяні всі кабінети, не має додаткових, тобто навчаються і в кабінетах фізики, комп’ютерних класах тощо.  Також потрібно ще добудувати їдальню, адже зараз вона в поганому стані, особливо там важко перебувати, коли погані погодні умови”, – додає Костюк. 

Також директор ліцею зазначив, щоб добудувати школу потрібні ще 10 мільйонів гривень.

“Кошторис постійно змінюється, попередньо потрібно було 16 мільйонів. Минулого року, за сприяння Андрія Іванчука, нам виділили 6 мільйонів на соціально-економічний розвиток, які повністю пішли в добудову. Ще треба 10 мільйонів, щоб повністю завершити будівництво, разом з упорядкуванням подвір’я”, – каже Віталій Костюк. 

378b9cc4 8ece 4bf9 ab9f 26894a7e2160 1 scaled

Голова П’ядицької сільської ради Петро Гайдейчук подякував нардепу та зазначив, що з 2011 року намагався залучати кошти на будівництво школи із місцевого, обласного, районних бюджетів, але завжди цього було недостатньо. 

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено