Івано-Франківськ

“На полі кров”: франківців кличуть на виставу за поемою Лесі Українки

Виставу підготував ляльковий театр.

Івано-Франківський академічний театр ляльок запрошує глядачів віком від 14 років переглянути виставу Лесі Українки «На полі крові» повідомляють на сторінці театру у фейсбуці, пише ПІК.

“…Людина спочатку всім серцем повірила, а згодом розчаровується у своєму вчителі і – продає його. Потім шукає собі виправдання та пояснення, – і знаходить їх логічно із розумом, – але в душі безмежно страждає…”, – йдеться у повідомленні.

Такий сюжет драматичної поеми Лесі Українки «На полі крові», в якій використано конкретний євангельський мотив – оповідь про зраду Іудою Іскаріотським Учителя, Ісуса Христа. (Месія, рятуючи людство, мученицьки прийняв смерть на хресті).

Згідно з апокрифічною версією Юда, продавши Христа, не повісився, а купив за отримані гроші клапоть безплідної землі біля Єрусалима. Ця земля і стала його пеклом, його покаранням. Він приречений тут на самотність.

Режисер-постановник – Павло Кільницький

Актори-виконавці: Олексій Бакін та Микола Мацьків

Виставу можна переглянути 25 лютого, о 18:00.

Довідково:

25 лютого 2022 року виповнюється 151 рік від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури. Вистава приурочена саме цьому дню, адже це нагода привернути увагу до творчості письменниці.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено