Івано-Франківськ

Франківцям розповідають, що робити, якщо зникне мобільний зв’язок та інтернет

Кожен смартфон може створити сітку зв’язку без мобільного зв’язку та інтернету.

891476

Телефони з установленими спеціальними програмами-чатами напряму вишукують інші такі ж телефони, навіть без інтернету. Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Фейсбук заступниця міського голови Вікторія Дротянко, пише ПІК.

“Саме через такий зв’язок можна передати повідомлення далі адресату. І це може вам врятувати життя”, – каже Вікторія Дротянко.

Щоб отримати зв’язок без зв’язку потрібно сформувати ланцюжок з пристроїв. Для цього треба встановити собі та своїм рідним ці програми:

  • Bridgefy. Доступна для Android та iOS (але з iOS працює дуже нестабільно). Ця програма має один суттєвий недолік: для реєстрації в мережі треба хоч раз запуститись з доступним інтернетом. Для того, щоб створити контакт треба бути на невеликій відстані один від одного.
  • Briar. Доступна тільки для Android. Версії для iOS немає, зате вона може починати працювати умовах повної відсутності інтернету. Програма дозволяє додавати контакти на відстані за допомогою спеціальних посилань. При додаванні за посиланням необхідно, щоб один одного додали обидві сторони.

Потрібно встановити обидві програми собі та всім своїм рідним, оскільки невідомо, який саме шлях передачі буде успішнішим.

“Обов’язково протестуйте додатки та додайте своїх друзів і рідних у контакти, а тоді вимкніть — поки вам не потрібно щоб воно витрачало батарею телефона на пошук контактів і передачу чужих повідомлень. Наступне і дуже важливе – зберігайте спокій! Паніка лише погіршує ситуацію”, – наголосила заступниця очільника міста.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено