Івано-Франківськ

Оцінка експерта: чому Росія програє війну – 5 прорахунків Путіна

Далі для Путіна розпочнуться нові лиха: девальвація, дестабілізація, затримки продовольчих постачань, розвал системи.

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 3 scaled

Рішення Путіна розпочати вторгнення в Україну — це його особистий ендшпіль і завіса, що підбиває підсумки зовнішньої політики РФ останніх 15 років, вважає Ілія Куса –  експерт з міжнародної політики аналітичного центру Український інститут майбутнього, пише ПІК.

Bez nazvanyya 4

Ілія Куса (на фото) визначає 5 прорахунків Путіна, які загнали його в “український глухий кут”.

“Багато аналітиків (і я в тому числі) не думали, що саме цей сценарій буде реалізовано. Саме тому, що це найбанальніше і тупе рішення з усіх можливих”, – каже відверто експерт.

ПРОРАХУНКИ

1. Путін недооцінив силу української армії і готовність уряду чинити опір, вважаючи, що всі швидко здадуться, а оборона слабка.

2. Путін недооцінив рівень консолідації суспільства перед зовнішньою загрозою. Іншими словами, урок 2014-2015 років було зрозуміло неправильно або проігноровано.

3. Путін відправив у брухт свій початковий план тиску по Мінську-2, який загалом не був поганим, і з погляду позиціонування більше відповідав інтересам РФ, ніж те, що відбувається зараз.

4. Путін переоцінив можливості своїх військ, вважаючи, що цю війну можна закінчити швидко та ефектно.

5. Путін недооцінив реакцію Заходу, який вирішив згуртуватися і вдарити всім, що в них є. Безумовно, до цього Росія готувалася, проте масштаби тиску на санкції стали для багатьох несподіванкою.

“Не важливо, яким буде результат його воєнної кампанії. Навіть якщо уявити, що візьмуть Київ та інші великі міста, вони все одно програють. Тому що логіка ескалації, в яку керівництво РФ себе загнало своїм вторгненням, не передбачає жодної “перемоги”,  лише тактичне моральне задоволення вузької групи осіб на вершині російського політичного Олімпу”, – пише Куса.

А далі, вважає експерт,  розпочнуться лиха, пов’язані з девальвацією, дестабілізацією економічної обстановки, затримками продовольчих постачань, розривом виробничих ланцюжків, технологічним відставанням тощо.

Поступове звуження ринку призведе до зростання соціальної напруги та загострення боротьби за фінансові потоки, тим самим відправляючи систему, побудовану Путіним, в аут, зазначив Ілія Куса.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено