Івано-Франківськ

У районі захопленої ЧАЕС рівень радіації перевищений в сім разів: наскільки це небезпечно

Окупанти погрожують мінуванням і підривами окремих об’єктів інфраструктури важливого ядерного об’єкта ЧАЕС.

3d9621c

Чорнобильська АЕС від  24 лютого перебуває під контролем російських окупантів. Що там відбувається – невідомо. Але показники свідчать, що радіація перевищена в сім разів, повідомляє ТСН з посиланням на інформаці. Державного агентства України з управління зоною відчуження, пише ПІК.

У Держагенстві запевнили, що “для населення поза зоною відчуження на поточний момент загрози немає”.

“Україна втратила контроль над системою АСКРО (автоматична система контролю радіаційної обстановки) два дні тому. Останні отримані дані свідчать про семикратне перевищення норм поглинутої дози на датчику поруч з об’єктамт зберігання радіоактивних відходів “Вектор”, “Підлісний”, “Третя черга” та “Буряківка”. Що свідчить про некоректне використання окупантами систем безпеки та відсутність у них необхідної експертизи для захисту ядерних об’єктів”, – ідеться в повідомленні.

У Держагенстві зазначили, що “російські військові виставили ультиматум, погрожуючи мінуванням і підривами окремих об’єктів інфраструктури важливого ядерного об’єкта ЧАЕС. Російські військові намагаються вивчати особливості цієї роботи і створюють фейки про “спільну охорону”.

Державна інспекція ядерного регулювання України поінформувала Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) про втрату контролю над ядерними та радіаційними об’єктами в зоні відчуження Чорнобильської АЕС унаслідок військового нападу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено