Івано-Франківськ

Володимир Зеленський виступив перед Європарламентом: що сказав (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Як повідомляла ПІК, 28 лютого президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Документ вже офіційно зареєстрували.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, першого березня, виступив з промовою перед депутатами Європейського парламенту. Засідання скликане у зв’язку з російською агресією Росії проти України.

Розпочали сесію із слів президентки Європейського парламенту, Роберта Метсола заявила, що Європарламент визнає європейську перспективу України.

“Ми визнаємо європейську перспективу України. Ми вітаємо, пане президенте, заявку України на набуття статусу кандидата та працюватимемо для досягнення цієї мети. Ми маємо дивитися у майбутнє разом”, – заявила вона. 

Всі присутні підтримали її слова та зустріли виступ президента України оплесками. Він підключився у відеоформаті.

“Я дуже радий, те що побачив тут – цей настрій, такий об’єднуючий. Я радий, що ми об’єднали сьогодні всіх вас – країн ЄС, але я не знав, що такою ціною. І це трагедія для мене, трагедія для кожного українця, трагедія для кожної держави. Ви знаєте, я не говорю, не читаю папірці, тому що папірці в житті моєї держави закінчились. Все це реальне: і ці загиблі люди, все це справжнє життя”, – сказав Зеленський.

Президент України наголосив, що кожна площа сьогодення, як би вона не називалась, вона буде називатись площею Свободи. В кожному місті нашої держави. 

“Вчора 16 дітей загинуло. І знов президент Путін скаже, що це якась операція, і ми б’ємо по військовій інфраструктурі. Де наші діти? На яких вони військових заводах вони працюють? На яких ракетах? Може вони в танках їздять? 16 дітей ти вбив!”, – сказав Зеленський. 

На завершення Президент України наголосив: “З нами ЄС точно буде міцніший. Без вас Україна буде самотньою…Доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви дійсно європейці, і тоді життя переможе смерть, а світ – темряву”.

Виступ Володимира Зеленського з 1:02:05:

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено