Івано-Франківськ

Духовенство Франківщини припиняє поминати патріарха Московського: звернення до митрополита Онуфрія

"Декілька днів поспіль триває кровопролиття, ракетні удари по містах, гинуть мирні жителі, діти", - йдеться у зверненні.

thumbnail tw 20181023154737 198211

Духовенство Івано-Франківської єпархії УПЦ московського патріархату зробила звернення до Предстоятеля Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфанія. 

У звернення, яке розмістили на сайті “Православне Прикарпаття“, йдеться про те, що 24 лютого 2022 року, збройні сили Російської Федерації  вторглись в Україну.

“Декілька днів поспіль триває кровопролиття, ракетні удари по містах, гинуть мирні жителі, діти”. 

Не отримавши від патріарха Кирила ніякого осудження цієї кровопролитної війни, яку розв’язала Росія проти наших співвітчизників, духовенство Івано-Франківської єпархії УПЦ, зупиняє  поминання Патріарха Московського Кирила на усіх богослужіннях.

«У цьому рішенні вбачаємо підтримку вірян наших храмів, чимало з яких нині на передовій», – повідомили у єпархії. Ми лишаємось вірними Українській Православній Церкві, Її Священному Синоду та Вашому Блаженству», – наголосили у УПЦ МП.

Про це рішення, зокрема, священослужителі Івано-Франківської єпархії, повідомили керуючого єпархією Серафима, митрополита Івано-Франківського і Коломийського.

«Виражаємо велику любов та підтримку Предстоятелю нашої Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, нашому багатостраждальному народу, нашим Захисникам та рідній Україні», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено