Івано-Франківськ

Гаазький трибунал почав розслідування воєнних злочинів Росії проти України

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі після звернення 39 країн-учасниць МКС розпочав розслідування воєнних злочинів РФ, які вона скоїла проти України.

227988 gaaga

Про це йдеться у заяві головного прокурора МКС Каріма Хана.

28 лютого я оголосив про своє рішення вимагати дозволу на відкриття розслідування ситуації в Україні на основі попередніх висновків мого офісу. У тій же заяві я вказав, що активне розслідування моїм офісом значно пришвидшиться, якщо держави-учасниці передадуть звернення до мого офісу. Сьогодні (2 березня, – ред.) я можу підтвердити, що мій офіс отримав звернення щодо ситуації в Україні від 39 держав-учасниць МКС”, – йдеться у заяві. 

Хан зазначив, що звернення держав дають змогу розпочати розслідування ситуації в Україні починаючи з 21 листопада 2013 року, що буде охоплювати попередні та поточні звинувачення у воєнних злочинах, злочинах проти людства чи геноциді, скоєних на будь-якій частині території України.

Я повідомив головування МКС про своє рішення негайно розпочати активне розслідування ситуації. Наша робота зі збору доказів розпочалася. Як зазначалося в моїй заяві від 28 лютого, під час попереднього вивчення ситуації в Україні мій офіс вбачає обґрунтовані підстави вважати, що були вчинені злочини, що підлягають юрисдикції суду“, – заявив Хан.

Він додав, що буде взаємодіяти з усіма відповідними зацікавленими сторонами та сторонами конфлікту, а також закликав усі держави підтримати цей процес.

Оскільки зараз триває активне розслідування, я повторюю заклик до всіх, хто бере участь у бойових діях в Україні, суворо дотримуватися чинних норм міжнародного гуманітарного права”, – йдеться у заяві.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено