Івано-Франківськ

Загальна мобілізація в Україні: кого першими призивають до війська

Справжніх патріотів України закликають, не чекаючи повістки, самостійно прибути до військкоматів.

golovna 12 scaled

Загальна мобілізація передбачена Указом Президента України №69/2022 у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, пише ПІК.

Попри те, що з дня дії Указу минув тиждень, багато людей вважають, що до війська зараз буреть усіх без розбору. Насправді є чітка система, про яку варто нагадати.

Загальна мобілізація відбувається у чотири етапи, які впроваджуються відповідно до потреб та можливостей під час активних бойових дій, повідомляє АрміяInform.

1. Перша черга оперативного резерву — колишні військовослужбовці до 40 років, які мають бойовий досвід та відслужили в армії за контрактом або під час однієї з попередніх хвиль мобілізації (йдеться саме про ветеранів бойових дій з 2014 року, а не всіх, хто коли-небудь проходив строкову службу).

2. Друга черга оперативного резерву — військовослужбовці, що проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.

3. Мобілізаційний резерв — військовозобов’язані громадяни, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу і не призивалися під час попередніх мобілізаційних хвиль.

4. Громадський резерв — решта громадян, які не мають вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу та можуть бути залучені для комплектування ЗСУ та інших військових формувань винятково в особливий період (застосовується у випадку найгіршого сценарію повномасштабної війни).

Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки звернувся вчора, 2 березня,  до прикарпатців:

“Закликаємо справжніх патріотів України, не чекаючи повістки, самостійно прибути до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військомати – ред.)”.

При цьому у центрі комплектування зазначають, що військовозобов’язані громадяни, віком від 18 до 60 років (чоловіки та жінки) активно прибувають до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, щоб захистити  Україну від російської навали.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено