Івано-Франківськ

Ситуація на Запорізькій АЕС: працівників чотири дні тримають у заручниках

Окупанти змусили керівництво заводу записати адресу, яку вони планують використовувати в пропагандистських цілях.

Ситуація на Запорізькій АЕС: працівників чотири дні тримають у заручниках

Російські окупаційні війська катують оперативний штаб на Запорізькій АЕС. Пропагандистська машина Росії має на меті створити ще один фейк для своїх громадян та міжнародної спільноти в спробі виправдати свої злочини. Про це у Фейсбук повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, пише ПІК.

“Оперативники Запорізької АЕС вже 4 дні у заручниках. На станції перебуває близько 500 російських військових та 50 одиниць важкої техніки. Працівники станції фізично та психологічно виснажені”, – сказав він.
Галущенко додав, що зрив на атомній електростанції через використання російськими військами зброї призведе до катастрофи для всієї Європи. Відповідальність за це буде повністю на Росії.
“Якщо станеться зрив, європейці будуть змушені переключити комфорт своїх будинків на радіаційні притулки. Ми повинні разом зупинити ядерний тероризм Росії. Треба робити це зараз, поки не стало занадто пізно”, – наголосив міністр енергетики.
До слова, на ЗАЕС, яка перебуває під контролем російських окупантів, виведений в ремонт один з енергоблоків. Його пошкодили під час штурму електростанції, 4 березня. Оперативний персонал контролює стан енергоблоків та забезпечує їх безпечну експлуатацію згідно з вимогами експлуатаційної документації, повідомляє Запорізька ОВА.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено