Івано-Франківськ

У результаті ворожих дій окупантів знеструмлена Чорнобильська АЕС

Місто Славутич також знеструмлено.

photo 2022 03 09 12 37 02 scaled

Бойові дії тривають, що наразі унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергоживлення“, – йдеться у терміновому повідомленні «Укренерго».

Своєю чергою, про небезпеку відключення ЧАЕС від електроенергії прокоментували у “Енергоатомі”:

На сховищі відпрацьованого ядерного палива зберігається близько 20 тисяч відпрацьованих паливних збірок. Вони потребують постійного охолодження, яке можливе лише за наявності електропостачання. Якщо ж його не буде, то насоси не виконуватимуть охолодження. Як наслідок – зросте температура в басейнах витримки, виникне паріння і вихід радіоактивних речовин у довкілля”.

У “Енергоатомі” додали, що на станції не працюватиме вентиляція на об‘єкті. Відтак весь персонал, який там перебуває, отримає небезпечну дозу випромінювання, пише ПІК

61059145 303

9 березня також стало відомо, що системи моніторингу ядерних матеріалів на Чорнобильській АЕС припинили передачу даних до МАГАТЕ.

“Генеральний директор зазначив, що віддалена передача даних від систем моніторингу гарантій, встановлених на Чорнобильській АЕС, була втрачена“, – повідомила агество Reutersз посиланням на МАГАТЕ, організацію з системи ООН. 

Нагадаємо, 24 лютого після жорсткого бою російські військові захопили Чорнобильську АЕС. Персонал утримують у заручниках. Наразі станція працює у плановому режимі. Україна назвала захоплення росіянами ЧАЕС ядерним тероризмом.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено