Івано-Франківськ

Переговори з Росією сьогодні: Зеленський назвав головне завдання української делегації

Делегації вже обговорили всі можливі умови та варіанти припинення війни.

Зеленський: Завдання нашої делегації на переговорах – організувати мою зустріч із Путіним

Президент Володимир Зеленський заявив, що завданням української делегації на переговорах є організація зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним. Він також наголосив, що представники делегацій розмовляють щодня у відеоформаті задля припинення війни в Україні, пише ПІК.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк раніше заявив, що у понеділок, 14 березня, відбудеться “переговорна сесія між українською та російською делегаціями для підбиття попередніх підсумків”.

Переговори України з Росією  стартують о 10.30, повідомив глава української делегації на переговорах з Росією Давид Арахамія.

” Наша делегація має завдання чітке – зробити все, щоб відбулася зустріч президентів. Зустріч, на яку, я впевнений, чекають люди. Зрозуміло, що це — важка історія. Важкий шлях. Але шлях потрібний. І наша мета – щоб у цій боротьбі, у цій складній переговорній роботі Україна отримала необхідний результат. Необхідний для нас, для миру та безпеки. Щоб ми мали гарантії – нормальні, дієві. Не як за “Будапештом” і не як у нашому небі. А такі, щоби українці могли сказати: ось це працює, ось це гарантії. Говорити треба, – заявив президент.

У коментарі російському виданню ” КоммерсантЪ ” Подоляк сказав, що делегації вже обговорили всі можливі умови та варіанти припинення війни, залишилося лише визначитися, які з них влаштують обидві сторони.

У рамках переговорів Україна наполягає на внесенні пункту про грошову компенсацію за інфраструктурні руйнування Росії. Заступник міністра економіки Денис Кудін заявив, що сьогодні сума, необхідна для відновлення інфраструктури, становить 129 мільярдів доларів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено