Івано-Франківськ

21 день війни: ЗСУ знищує ворожу авіатехніку та йде в контрнаступ – Генштаб

Зокрема, вдалося знизити літаки, вертоліт та крилаті ракети ворогів.

 

FB IMG 1647407007874 scaled

Розпочалася двадцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

“Стан, положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройним Силам України вдалось завдати нищівних ударів по угрупованнях військ окупантів на тимчасово зайнятих територіях України та, на окремих напрямках, перейти у контрнаступ”, – йдеться у повідомленні.

▪️ ЗСУ вдалось завдати нищівних ударів по угрупованнях військ окупантів на тимчасово зайнятих територіях України та перейти у контрнаступ на окремих напрямках.

▪️ За підсумками попередньої доби, за рахунок дій протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ, знищені 3 ворожі літаки (2 з них Су-34), збитий 1 вертоліт, 3 БПЛА оперативно-тактичного рівня та 2 крилаті ракети. Додаткова інформація уточнюється.

▪️ Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ракетно-бомбових ударів по наземних цілях. Здійснені 9 авіанальотів на колони техніки та скупчення військ окупантів.

▪️ Противник продовжує нести втрати на відступає на окремих напрямках. Основні зусилля окупантів зосереджуються на закріпленні та утриманні раніше зайнятих рубежів та районів оборони.

FB IMG 1647407014381 scaled

Ситуація на окремих напрямках:

  • Противник продовжує нести втрати на відступає на окремих напрямках.
  • Окупанти зупинені на Миколаївському напрямку.
  • Російське військове керівництво прийняло рішення про достроковий випуск курсантів вищих військових навчальних закладів на території для залучення їх до бойових дій проти України.
  • На Волинському напрямку виявлено перекидання до прикордонних з Україною районів підрозділів 120-ї окремої мотострілецької бригади білоруської армії.
  • На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Внаслідок ефективних дій ЗС України ворог несе значні втрати в живій силі і техніці.
  • На Сіверському напрямку противник протягом дня зосереджував зусилля на веденні розвідки. Має проблеми з забезпеченням військ боєприпасами
  • На Слобожанському напрямку противник намагається посилити наявне угруповання шляхом зосередження резервів поблизу державного кордону, перекрити доступ до міста Суми з південного напрямку та блокувати місто Ізюм. Успіхів не має.
  • На Донецькому напрямку ворогом прийнято невдалу спробу просування на напрямках населених пунктів Рубіжне, Сєверодонецьк, Лисичанськ. Не має успіху в районі Авдіївки
  • Найгіршою обстановка залишається в районі Маріуполя, де противник намагається блокувати місто на західній і східній околицях міста. Має значні втрати, змушений ввести резерви зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти
  • На Південнобузькому напрямку противник зосередив зусилля на утриманні зайнятих рубежів, удосконаленні інженерного обладнання наявних позицій. Не відмовляється від задуму продовження наступу в напрямку Кривого Рогу. Внаслідок ефективної роботи підрозділів Сил оборони України в районі Чорнобаївки ворог втратив сім бойових вертольотів

До слова, станом на 15 березня, ворог втратив (знищено повністю, або втрачена боєздатність) до 40% підрозділів, залучених до війни.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено