Івано-Франківськ

Чим замінити дріжджі для випічки, якщо вони зникають в магазинах

Фахівці підказують, на яких замінниках дріжджів виходить гарна випічка.

516011

Через воєнні загрози, особливо в гарячих регіонах України, господиням набагато частіше, ніх раніше, доводиться пекти хліб вдома. На жаль, останнім часом не завджи бувають  для цього дріжжі в торгівлі. Чим їх можна замінити для рідноманітної випічки  – пише Shuba.

Чим замінити дріжджі?

1. Кефір. Він має бути 2-3-денної давності. Найкраще підійде для приготування пиріжків, оладок і пирогів, які смажаться на сковороді.

2. Розпушувач. Його можна купити в магазині чи зробити самостійно. Для цього просто з’єднайте 5 г соди, 3 г лимонної кислоти і 12 г борошна. Ця кількість розрахована на 1 кг борошна.

3. Сода. Це найпростіший варіант заміни дріжджів. Але соду треба використовувати разом із кислотою, гасити її. Це може бути лимонна кислота або будь-який оцет.

4. Пиво. У складі пива є дріжджі, тому випічка на пиві виходить об’ємною і повітряною. Щоб приготувати закваску на пиві, змішайте 250 мл пива, 250 г борошна і 20 г цукру та залишіть на добу бродити.

5. Закваска. Її варто готувати завчасно. Для цього з’єднайте 200 г борошна, 200 мл теплої води і 20 г цукру. Залиште у теплому місці на добу бродити.

До слова, сьогодні мер Франківська пояснив, чому зростають ціни  на продукти.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено