Івано-Франківськ

Формат компромісів з Росією буде вирішувати народ – Зеленський

Компроміси з РФ можуть винести на референдум.

«Червоний хрест» забороняє використовувати свої емблеми на гуманітарних автомобілях - президент Зеленський

Остаточно формат компромісів щодо гарантій безпеки й тимчасово окупованих територій на переговорах між Україною та Росією можуть бути винесені на всеукраїнський референдум, про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Суспільному, пише ПІК.

 “Я пояснював усім переговорним групам: коли ви говорите про всі ці зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемось, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати й дати відповідь на ті чи інші формати компромісів. А ось якими вони будуть — це вже питання нашої розмови та розуміння між Україною і Росією. Тому у будь-якому випадку я готовий піти на все, якщо моя ця хода буде з нашим народом”, – каже Зеленський.

Також Зеленський зазначив, що Україну не беруть в НАТО, “тому що бояться Росії”.

“І нам треба заспокоїтись, сказати: “окей, інші гарантії безпеки”. Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити альянс, якщо б ми були членами альянсу. І я вважаю, що це нормальний компроміс”, — додав він.

Отже, за словами Зеленського, у питаннях гарантії безпеки ітиметься про конституційні зміни та зміни українського законодавства.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено