Івано-Франківськ

До Європи прибув Байден: на трьох самітах говоритимуть про дієву допомогу Україні

На саміті НАТО мають погодити надання Україні устаткування для захисту від хімічної, біологічної і ядерної зброї.

630 360 1613549738 263

Саміти НАТО, «Групи семи» і Європейського союзу відбудуться 24 березня в Брюсселі, на них обговорюватимуть війну Росії проти України, повідомляє Радіо Свобота, пише ПІК.

“Західні країни мають намір вкотре попередити президента Росії Володимира Путіна, що його країна заплатить «руйнівну» ціну за вторгнення в Україну”. Країни-члени НАТО, занепокоєні можливими діями Росії для ескалації конфлікту, мають, зокрема, погодити надання Україні устаткування для захисту від хімічної, біологічної і ядерної зброї”, – йдеться у повідомленні.

У саміті НАТО братимуть участь і президент США Байден, що прибув до Брюсселя 23 березня, і президент України Зеленський, який напередодні самітів у Брюсселі закликав громадян усього світу вийти на вулиці на знак протесту проти вторгнення Росії в Україну.

«Виходьте зі своїх офісів, будинків, шкіл та університетів. Виходьте в ім’я миру. Виходьте з українською символікою, аби підтримати Україну, свободу, життя. Виходьте на свої площі, свої вулиці. Скажіть, що люди мають значення. Свобода має значення. Мир має значення. Україна має значення», – попросив президент.

Нагадаємо, що 18 березня прем’єр-міністр Матеуш Моравецький повідомив, що Польща на саміті НАТО офіційно запропонує створити миротворчу місію в Україні. Сьогодні про це теж планують говорити. Байден відвідає Польщу.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію».

Країни Заходу вводять проти Росії потужні економічні санкції та продовжують надавати Україні зброю. Однак на прохання вищого керівництва країни «закрити небо» над Україною НАТО та особисто лідери більшості західних країн наразі відповідають відмовою.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено