Івано-Франківськ

Марина Лазебна відвідала громади Івано-Франківщини (ФОТО)

У громадах відвідала санаторії де живуть дітки та люди похилого віку.

FB IMG 1649077101916 scaled

3 квітня Міністр соціальної політики України Марина Лазебна відвідала громади Івано-Франківської області.

На території однієї з громад Марина Лазебна відвідала обласний санаторій, до якого разом із супроводжуючими була евакуйована 121 дитина віком до 15 років з чотирьох закладів Харківської області. Міністр поспілкувалась із керівництвом санаторію, персоналом та дітьми.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА, пише ПІК.

“Міністр повідомила, що внаслідок широкомасштабного військового вторгнення Російської Федерації в Україну евакуйовано вже більше 10 тисяч дітей з вразливих категорій. Майже 6 тисяч дітей переміщені за кордон, а близько 5 тисяч знаходяться в безпечних регіонах України. В межах України найбільше дітей переміщено в Закарпатську, Львівську та Івано-Франківську області”, – йдеться у повідомленні.

FB IMG 1649077105929 scaled

Окрему увагу Марина Лазебна привернула до рішень Уряду, зокрема щодо спрощення процедури влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку або піклування родичів.

«Через бойові дії, терористичні обстріли російськими військами мирного населення та масову евакуацію збільшується кількість дітей, батьки яких загинули, або про їхню долю та місце перебування нічого невідомо.Тому Уряд ухвалив рішення, яке дає можливість такій дитині перебувати під час воєнного стану на умовах тимчасового влаштування в прийомній сім’ї або дитячому будинку сімейного типу, чи за спрощеною процедурою – під опікою або піклуванням родичів», – прокоментувала Марина Лазебна.

Тимчасове влаштування дитини у родину не прирівнюється до усиновлення та здійснюється протягом певного періоду. Відтак, щойно зникне нагальна необхідність, дитина повертається під опіку батьків, інших родичів чи відповідних органів у справах дітей.

FB IMG 1649077113206 scaled

Також на території іншої громади Івано-Франківської області Міністр відвідала стаціонарне відділення територіального центру для постійного проживання, в якому наразі проживають 37 людей. Це переважно люди, які за станом здоров’я не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду в умовах стаціонару.

Цей заклад надає соціальну послугу стаціонарного догляду для одиноких людей похилого віку та осіб з інвалідністю району та області.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено