Івано-Франківськ

47 доба війни в Україні: злочини та втрати російських окупантів за ніч

Розпочалася сорок сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

278183407 292337769745975 5980053818888676014 n scaled

ПІК зібрала кілька злочинів та втрат російського окупанта станом на ранок 11 квітня 2022.

Нічні обстріли на сході України

Російські військові вночі обстріляли одну з залізничних станцій на сході, повідомив голова правління «Укрзалізниці» Камишін.

За його словами, пошкодили п’ять локомотивів, колії та контактну мережу. Люди — не травмувалися.

photo 2022 04 11 08 08 39 scaled

Рашисти можуть вчинити провокацію у Придністров’ї

У Генштабі Збройних Сил припускають, що росіяни вже незабаром можуть вчинити провокацію у Придністров’ї. Ворог планує звинуватити у ній Україну.

Не виключається проведення збройними силами Російської Федерації провокаційних дій на території Придністровського регіону Республіки Молдова“, – зазначили у Генштабі.

Там додали, що окупанти хочуть вдатися до такого кроку з метою звинувачення України в агресії проти сусідньої держави.

image 2 2 scaled

Повітряні сили за добу знищили 11 ворожих цілей

Повітряні сили та Сухопутні війська Збройних Сил України знищили 11 цілей окупантів. Зокрема окупанти втратили один літак. Таких успіхів ЗСУ досягнули 10 квітня. Вороги також втратили вертольоти, безпілотники та іншу техніку.

Зокрема окупанти, завдяки ЗСУ, втратили:

  • один літак Су-34;
  • чотири вертольоти Мі-24та Ка-52;
  • три безпілотних літальних апаратів ОТР;
  • три крилаті ракети Х-59.

Окрім того, винищувачі Повітряних сил ЗСУ й далі патрулюють повітряний простір, прикриваючи ударні групи штурмовиків Су-25 та бомбардувальників Су-24м. Останні 10 квітня завдали потужних ракетно-бомбових ударів по колонах техніки та солдатах Росії.

Розташування ворога на східному кордоні

Журналісти “Схем” показали на супутникових знімках розташувань російських військ на східному кордоні. Одна з баз є у місті Валуйки, а друга – у селищі Солоті.

image 4 scaled

“Мобілізація” окупантів у Криму

Росія продовжує мобілізацію кримчан для участі у війні проти України. Проте люди намагаються будь-яким чином уникнути її. Відповідну інформацію оприлюднили у Центрі протидії дезінформації при РНБО. Ба більше, чоловіки призовного віку намагаються виїхати з Криму, проте їм заборонили.

Замість видачі повісток військові примусово доставляють призовників до пунктів збору“, – повідомила Людмила Денісова.

На Київщині тільки за тиждень знешкодили 11 тисяч ворожих боєприпасів

Саме через замінування людям поки не радять повертатись у Київську область. Відповідну інформацію в ефірі каналу “Рада” розповів глава Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Є велика небезпека для людей. Тільки за цей тиждень знешкоджено близько 11 тисяч боєприпасів. Це і міни, які не розірвалися, і встановлені пастки, розтяжки“, – розповів Павлюк.

image 1 2 scaled

Посадовець додав, що дуже багато “сюрпризів” залишають окупанти в містах, з яких виходять. Тому їх потрібно дуже ретельно перевіряти і тільки після цього влада зможе людям дати доступ до їхніх об’єктів. Хоч людей й тепер пропускають на блокпостах, однак не можуть гарантувати їхньої безпеки.

Тому варто почекати, поки ми проведемо всі заходи. Для того, щоб зберегти майно, додатково великі сили зосереджені в цих районах. Тільки близько 600 поліцейських прибуло з інших районів, щоб цілодобово встановити контроль за збереженням майна, недопущенням мародерства“, – пояснив глава Київської ОВА.

Британська розвідка зафіксувала чергові злочини окупантів

У міністерстві оборони Великої Британії розповіли, що після виходу російських військ з Півночі України продовжують з’являтися додаткові докази їхніх ймовірних воєнних злочинів.

Сюди входить повідомлення про виявлення поблизу села Бузова імпровізованої могили з загиблими українськими цивільними“, – мовиться у повідомленні.

Окрім цього, зберігаються звинувачення про сексуальне насильство з боку російських військовослужбовців.

e4af66b6afc7ac622f39b2a348618945 1

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено