Івано-Франківськ

Краматорськ, Буча та ракетні удари: Топ-10 новин Прикарпаття за 04.04 -10.04 (ФОТО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам, що важливого сталося в області та Україні за останні сім днів.

podii tuzhnya8 scaled 1 1

Топ-10 головних новин Прикарпаття за (04.04 -10.04) – важливі події воєнного часу в області та країні, які варті повторного перегляду в огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК).

РАКЕТНІ УДАРИ

277790875 3049259498657739 2894665456724897022 n scaled 1

Окупанти вдарили Точкою-У по вокзалу Краматорська. Через удар росіян загинуло не менше 30 людей, понад 100 отримали поранення. Почерк росіян лишається незмінним. ”За дєтєй”. Саме такий напис залишили окупанти на ракеті, якою вбили десятки мирних жителів у Краматорську.

Росіяни завдали 7 ракетних ударів по Дніпропетровщині. Повністю зруйновано один об’єкт інфраструктури, співробітники ДСНС ліквідували пожежу. Одна людина постраждала. Пізніше окупанти знову завдали ракетних ударів по області. Вдарили по аеропорту. Постраждали 5 рятувальників ДСНС.

230698 vilha m viprobuvannya kviten 2020 1536x1024 1 960x380 0 scaled 1

Також рашисти завдавали ракетних ударів по Вінниччині, Миколаєву, Полтавщині, поблизу Одеси. На Полтавщині двоє постраждалих. На місці події значні руйнування.

Окупанти вперше з початку війни завдали удару по Тернополю. Збройним Силам України вдалося знешкодити загрозу. Однак осколками зачепили об’єкт критичної інфраструктури, який зараз перебуває в непридатному стані. Росіяни вдарили по Тернопільщині і вдруге. Ворожа ракета не досягла цілі та була збита силами ППО у Кременецькому районі. Уламки впали на склад мінеральних добрив і пошкодили шість резервуарів.

Винищувачі Су-35 окупантів із території Білорусі завдали удар крилатими ракетами по західній Україні. ППО знищили три крилаті ракети, четверта – була пошкоджена, що не дало їй можливості точно потрапити в ціль.

ОБСТРІЛИ ТА РУЙНУВАННЯ

На Луганщині ситуація важка. У Рубіжному загиблих ховали у дворах. До деяких районів Попасної та Рубіжного не могли дістатися ані рятувальники, ані лікарі швидкої. у Сєвєродонецьку один з будинків палав п’ять разів.

Під час мінометного обстрілу Новодружеська в Луганській області загинули два волонтери, які займалися видачею гуманітарної допомоги місцевим мешканцям. В Рубіжному російські військові в результаті обстрілу влучили у цистерну з азотною кислотою. Також окупанти зруйнували 11 будинків, одна людина загинула.

277668266 285206233792462 4418482454908965228 n 1

Окупанти обстрілювали Харків та передмістя. Унаслідок обстрілів Слобідського району 7 людей загинули, 34 – отримали поранення, серед них 3 дітей у тяжкому стані. На Деркачах внаслідок обстрілу житлового сектору – 3 загиблих, ще 7 людей поранені.

В порту заблокованого Маріуполя пішло під воду обстріляне російськими окупантами цивільне судно. Влучання спричинило пожежу в машинному відділенні, один член екіпажу поранений.

На Донеччині у Вугледарі рашисти обстріляли місце роздачі гуманітарки. Відомо про двох загиблих та п’ятьох поранених. Миколаїв знову обстрілювали касетними снарядами.

БУЧА

У Бучі розпочалася ексгумація тіл, похованих у братській могилі. З могили наразі дістали та оглянули вже 18 тіл. Вони є з осколковими пораненнями, але всі з вогнепальними. Після ідентифікації кожного загиблого, з погодження рідних, буде поховано індивідуально на місцевому кладовищі у спеціально визначеному секторі.

IMG 20220404 162247 292 scaled 1

Президент України Володимир Зеленський відвідав Бучу, де російські окупанти здійснювали геноцид українського народу. Він оглянув дорогу зі знищеною російською технікою і поспілкувався з місцевими жителями. Зеленський заявив, що Росія скоїла військові злочини і геноцид в Україні. Також президент відвідав Ірпінь та Стоянку, які теж звільнені від окупації.

Денис Шмигаль та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також відвідали Бучу.

“Ми ніколи не пробачимо ворогу цих злочинів. Спільно працюємо з нашими європейськими партнерами над тим, щоб якнайшвидше зупинити агресора”, – зазначив Шмигаль.

Злочини російської армії проти мирних громадян в містах Київщини заступник постпреда РФ при ООН Дмитро Полянський назвав “провокацією”. Російська сторона стверджує, що “фотографії та відеокадри з Бучі – чергова постановка київського режиму для західних ЗМІ”.

f7f4415008b1e5ebdea201e4e12ad6d7 scaled 1

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що попри ситуацію в Бучі, ситуація з людськими втратами на Київщині найгірша у Бородянці. Генпрокурорка не назвала цифр жертв.

ВТРАТИ

vijna 2

У боях під Харковом загинув Василь Вінтоняк з Богородчанщини. Рожнятівщина втратила молодого захисника – Миколу Казюка.

Загинув військовий з Братківців Тисменицького району Олександр Бостан.

У боях за Київ загинув 41-річний військовий з Богородчан Андрій Зіняк та двоє калушан – Роман Мердух та Зеновій Кінаш.

На війні загинув захисник з Калущини Віталій Романишин та боєць з Микуличина Володимир Синьків.

ЗВІЛЬНЕННЯ МІСТ

photo 2022 04 04 21 55 29 scaled 1

Україна відновила контроль над кордоном у Чернігівській області. Над військовим містечком Чернігівського прикордонного загону підняли прапор України.

ЗСУ звільнили два населені пункти, які входять до складу Високопільської територіальної громади та один з Нововоронцовської ТГ на Херсонщині. Ворог, в результаті наступальних дій Збройних Сил України, втратив контроль над населеними пунктами Добрянка, Нововознесенське і Трудолюбівка.

Сумська область повністю звільнена від російських окупантів. Однак станом на 8 квітня територія області не є безпечною. Дуже багато замінованих та необстежених ділянок.

ПОЗИТИВНІ НОВИНИ

На Сумщині ЗСУ збили ворожу ракету, яка летіла на Полтаву. Рештки ракети впали територію Роменського району. Також ППО збила дві ворожі ракети над Дніпропетровщиною. Уламки спричинили незначне займання в одному з сіл. Постраждалих не було. ППО збили дві ворожі ракети і на Полтавщині та Львівщині.

Зеленський нагородив орденом «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ ступеня молодого воїна з Верховини Петра Федорчука.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», – йдеться в Указі Глави держави.

Також Україна повернула 12 військових та 14 цивільних. Третій обмін полоненими пройшов за наказом президента Володимира Зеленського.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено