Івано-Франківськ

48-й день війни в Україні: злочини та втрати російських окупантів за ніч

Розпочалася сорок восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

image 4 1 scaled

ПІК зібрала кілька злочинів та втрат російського окупанта станом на ранок 11 квітня 2022.

Хімічна атака в Маріуполі

Ввечері 11 квітня росіяни завдали хімічного удару по Маріуполю. Білецький заявив, що вороги застосували заборонену зброю масового ураження по місцю дислокації українських бійців. Як відомо, полк “Азов” вже понад місяць боронить Маріуполь від російських загарбників.

За словами колишнього командира полку Андрія Білецького, троє людей мають чітко виражені ознаки отруєння хімічними речовинами, але “без катастрофічних наслідків”.

Навіть зброю масового ураження ці ідіоти не можуть використати повноцінно”, – заявив Білецький. Він зауважив, що це говорить лише про боягузтво росіян.

image 1 3 scaled

Ворог обстріляв кілька сіл у Херсонській та Дніпропетровській областях

Окупаційні війська Росії обстріляли одразу кілька сіл Херсонської та Дніпропетровської областей. Вони атакували мирні населені пункти “Градами”. Проте на Дніпропетровщині зараз військ ворога немає.

Про це розповів голова Військово-цивільної адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. За його словами, зараз лінія фронту на Півдні проходить в Херсонській області. Саме звідти росіяни стріляють градами.

Дострілюють до кордону Херсонської області та Криворізького району. Сьогодні були обстріли в районі сіл Трудолюбівка, Кошове Мар’янське, Нововоронцовка та деяких інших”, – – сказав політик.

Наразі невідомо, чи є постраждалі внаслідок цих атак. Він додав, що ситуація у всьому Криворізькому районі зараз стабільна. Тільки там збільшився потік біженців, які їдуть на західну Україну.

277778657 347423114092310 8713302732146155055 n scaled

Сили ППО 11 квітня знищили російський літак і два вертольоти

Протиповітряна оборона України протягом доби 11 квітня продовжувала ефективно збивати апарати ворогів. Загалом “приземлили” 7 російських повітряних цілей.  Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Сили протиповітряної оборони збивали різні літальні апарати не лише, щоб не допустити бомбардування. Також доводилося протягом доби знешкодити й 4 безпілотники, щоб не допустити розвідку на нашій території. Окрім цього, українські винищувачі продовжують героїчне протистояння силам ворога, який має значно більше авіатехніки. Наші пілоти невпинно патрулюють повітряний простір і прикривають ударні групи.

В цей час штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м продовжують знищувати росіян. Вони на різних напрямках завдають ракетно-бомбові удари по позиціях російських окупаційних військ.

630 360 1648030357 277

У Криму – високий рівень “терористичної небезпеки”

Окупанти цинічно запровадили у Криму жовтий рівень “терористичної небезпеки”. Стверджують, що такі дії мають профілактичний характер. Відповідну інформацію озвучив так званий “глава” Криму Сергій Аксьонов. Про це стало відомо 11 квітня.

“Ухвалив рішення про введення з 20 години 11 квітня 2022 року на території міських округів Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, Джанкойського, Красноперекопського та Ленінського районів Криму високого (“жовтого”) рівня терористичної небезпеки“, – цитували Аксьонова “ЗМІ” окупантів.

Варто згадати, що у Росії є декілька рівнів терористичної загрози. Зокрема підвищений – синій, високий – жовтий і критичний – червоний.

image 7 scaled

Росіяни прикинулися цивільними й пішли в атаку на ЗСУ

Росіяни перевдяглися у цивільний одяг й на трьох автомобілях під’їхали до позицій ЗСУ на Миколаївщині. Вони видавали себе за місцевих мешканців, які евакуювалися й заблукали, повідомили в Оперативному командуванні “Південь”.

Окупанти спробували атакувати наших військових, але вже скоро їм довелося втікати з поля бою. Повернулося звідти, до слова, на 5 загарбників менше.

ІНФОРМАЦІЯ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено