Івано-Франківськ

50 доба війни в Україні: злочини та втрати російських окупантів за ніч

Розпочалася п'ятдесята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

2e5de2229f8669068710c5b7b21fe8c0 scaled

ПІК зібрала кілька злочинів та втрат російського окупанта станом на ранок 14 квітня.

Крейсер “Москва” у вогні

У Росії підтвердили, що їхній крейсер “Москва”, який герої з острова Зміїний відправили “на**й”, дійсно зазнав пошкоджень. Рашисти заявляють, що на кораблі здетонував боєзапас внаслідок пожежі.

“Корабель отримав серйозні пошкодження. Екіпаж повністю евакуйовано, причини пожежі встановлюються“, – йдеться в повідомленні.

Причини самої пожежі, яка призвела до детонації боєприпасів, окупанти не називають. Про влучання у нього ракет українського протикорабельного комплексу “Нептун” загарбники також не сказали.

cc0457f 3

Рашисти обстрілюють Харків

Внаслідок обстрілів Харкова у середу загинули 4 мирних жителів, 10 поранені. Такі невтішні дані навів голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Зокрема російські загарбники обстріляли житлові будинки у Немишлянському районі м. Харкова. Внаслідок обстрілу троє людей загинуло. Чотирьох мирних мешканців поранено, наймолодшому – 17 років, найстаршому – 75. Пошкоджено помешкання та автівки людей.

Пізніше голова Харківської ОДА повідомив, що у середу росіяни наносили інтенсивні удари в Харкові на Північній Салтівці, 602-му мікрорайоні, ХТЗ, селищі Жуковського.

На жаль, внаслідок обстрілів за день загинули 4 мирних жителів та 10 поранених“, – повідомив він.

278403260 294447809534971 2567717765993237661 n scaled

 

“Путін сказав все з землею рівняти”

Перехоплені розмови окупантів свідчать, що РФ планує знищення українських міст. Загарбникам поступила вказівка, що Рубіжне ще варто “звільнити”, а Лисичанськ і Сєвєродонецьк із землею зрівняти.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Так, мобілізований військовослужбовець армії агресора, Олег Карасьов, розповів дружині про те, які вказівки отримали російські військові щодо подальших дій в Україні: “Путін сказав, якщо до 10 травня ніх@я не зробимо, то все з землею рівняти”.

Згідно з їхньою інформацією, є розпорядження “Рубіжне ще намагаємось “звільнити”, а Лисичанськ і Сєвєродонецьк із землею зрівнюємо. Не будемо намагатись. Наші контрактники ні х… просунутися не можуть. Позасідали так (ЗСУ), що кожен день з танків і зі всієї х…, а їм по х… Наших стріляють щодня.”

image 10 scaled

Окупанти втратили 505 танків за час війни

Українські захисники продовжують знищувати військову техніку російських окупантів. Ворог точно втратив щонайменше 505 танків. Про це свідчать дані, оприлюднені у звіті проєкту Oryx. Зазначається, що співвідношення розбитої броньованої техніки обох країн становить приблизно 4:1.

З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 2 880 одиниць техніки:

  • 1 538 знищено;
  • 44 пошкоджено;
  • 235 покинуто;
  • 1 065 захоплено українськими військовими.

Серед техніки, якої країна-агресор позбулася у ході бойових дій, 505 танків:

  • понад 250 було знищено;
  • 9 – пошкоджено;
  • 40 – покинуто;
  • 200 захоплено ЗСУ.

Найбільше втратила Росія Т-72 у модифікаціях Б3 та Б3 зразка 2016 року. Т-80 (модифікації У, БВ) і 17 – Т-90А. Моделі 62 машин не вдалося визначити за фото.

image 1 4 scaled

Австралія запровадила нові санкції проти РФ

Австралія продовжує запроваджувати санкції проти Росії. Цього разу вони торкнулися низки компаній, серед яких “Газпром”, “КамАЗ” і “Роселектроніка”.

У зв’язку з вторгненням Росії на територію України Австралія ввела черговий пакет санкцій проти країни-агресорки. Більшість із них стосується нафтогазового сектору, а також компаній, які безпосередньо пов’язані з воєнними діями.

Так, міністерка закордонних справ Меріс Пейн додала до санкційного списку ще 14 російських компаній. Серед них – “Газпром”,яка забезпечує газом більшу частину Західної Європи з допомогою трубопроводу “Північний потік”.

Уряд Австралії підтверджує нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також народу України. Ми знову закликаємо Росію негайно вивести збройні сили з України“,
– наголосила Пейн.

ІНФОРМАЦІЯ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено