Івано-Франківськ

Онуфрій пропонує на Великдень ходу в Маріуполь, аби забрати цивільних і поранених

Керівництво УПЦ МП пропонує організувати проходження молитовної ходи з міста Оріхів у Запорізькій області до заводу "Азовсталь.

08d14d2 278489157 5654218494593642 3724858685609246421 n

Митрополит Онуфрій пропонує організувати молитовну ходу в Маріуполь, аби церковники могли забезпечити евакуацію цивільних та поранених із бункерів “Азовсталі”.

Про це йшлося у зверненні митрополита Онуфрія на сайті Української православної церкви Московського патріархату, передає ТСН, пише ПІК.

“З глибоким сумом спостерігаю за тим, що цими днями відбувається у місті Маріуполі. Відчуття сердечної скорботи спонукає в переддень головного християнського свята — Світлого Христового Воскресіння звернути увагу на необхідність порятунку тих, хто, залишившись у багатостраждальному Маріуполі, опинився в умовах гуманітарної катастрофи”, – сказав Онуфрій.

Митрополит додав:

“Ми звертаємося до всіх, від кого це залежить, і просимо в період зі Страсної П’ятниці (22 квітня 2022 року) до Світлого Христового Воскресіння (24 квітня 2022 року) на території міста Маріуполь та його околицях забезпечити режим припинення вогню і надати гуманітарний коридор для проходження зазначеної молитовної ходи”.

Керівництво УПЦ МП пропонує організувати проходження молитовної ходи з міста Оріхів у Запорізькій області до заводу “Азовсталь”, де ховаються цивільні в останніх уцілілих бункерах.

Священнослужителі готові вивести мирних людей, а також забрати поранених військових для лікування та тіла загиблих для належного поховання.

Чому це важливо: Потужності заводу “Азовсталь” належать холдингу “Метінвест”, кінцевими бенефіціарами котрого є українські мільярдери Рінат Ахметов і Вадим Новинський.

Новинський є палким вірянином в УПЦ МП та отримав сан диякона. Зокрема бізнесмен брав участь у літургіях як священнослужитель за участі митрополита Онуфрія.

Читайте також: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено