Івано-Франківськ

Благодатний вогонь зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі (ВІДЕО)

У суботу, 23 квітня, в Єрусалимському Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь.

2 66 scaled

Церемонію щорічно у Велику Суботу перед Великоднем спільно проводять грецький Єрусалимський православний патріархат і Єрусалимський патріархат Вірменської апостольської церкви. Винос благодатного вогню символізує воскресіння Ісуса Христа.

Напередодні Великодня ізраїльська поліція запровадила обмеження на відвідування храму та прилеглих вулиць через терористичну загрозу — під час служби там дозволили присутність не більше 1700 людей.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, про яке говорив ще апостол Петро, і вважається святинею для віруючих. Його поява напередодні православної Пасхи, незважаючи на регулярність, називають “дивом сходження Благодатного вогню”.

Церемонія була доступна на Youtube.

До слова, вважається, що благодатний вогонь не обпалює в перші 30 хвилин. Після сходження від головної лампади запалюють інші свічки та лампади, частину з яких літаками доставляють до інших країн.

Існує повір’я, що якщо станеться так, що Благодатний Вогонь не зійде, то це свідчитиме про вселенську катастрофу, близький кінець світу.

photo 2022 04 23 11 25 05111 1 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено