Івано-Франківськ

64 доба війни: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалася 64 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

4c71052 gettyimages 524563876

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російського окупанта станом на ранок 28 квітня.

Нічні вибухи та пожежа у Херсоні 

Пізно увечері 27 квітня у Херсоні прогриміли вибухи. Їх було так багато, що місцеві жителі не змогли підрахувати їх кількість. Після серії вибухів почалася пожежа. “Щось горить у місті”, – повідомив один з очевидців.

Пропагандисти з “РИА Новости”, які перебувають у Херсоні разом з російськими окупантами, заявили – ЗСУ “випустили по Херсону” три “Точки-У”.При цьому російські ЗМІ написали, що вибух стався поряд із херсонським телецентром.

Після цього у місті перестало працювати російське телебачення.

 

a6abfd4 whatsapp image 2022 04 27 at 23.56.00 1

ЗСУ знищили вісім повітряних цілей РФ

За добу 27 квітня підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил та Сухопутних військ уразили  вісім повітряних цілей. Про це повідомив пресценр командування Повітряних сил

В небі України у вівторок ворог втратив: 1 літак (імовірно Су-34); 1 крилату ракету; 6 БпЛА ОТР.

“Авіація Повітряних Сил продовжує виконання спеціальних завдань у повітряному просторі України. Здійснює перевезення, патрулювання повітряного простору, прикриття наземних військ та нанесення повітряних ударів по окупантах“, – йдеться у повідомленні. 

 

54 main

У Одесі українські сили ППО збили російський БпЛА

Сили ППО збили над морем ворожий БПЛА-розвідник, до цього в Одесі було чути вибухи. Про це повідомило оперативне командування “Південь”. Зазначається, що БпЛА збили над морем.

“Ворог продовжує повітряну розвідку з метою подальшого нанесення ракетних ударів. Силами ППО над морем збито ворожий БПЛА-розвідник”, – йдеться в повідомленні.

 

9cdc818 2

У деокупованому селі трактор наїхав на ворожу міну

У Бучанському районі Київської області тракторист натрапив на протитанкову міну, яку лишили окупанти, повідомила  поліція Київської області

На Бучанщині тракторист натрапив на протитанкову ворожу міну. В селі Маковище чоловік виїхав трактором на польову дорогу, де натрапив на сховану в землі  протитанкову міну, яку лишили окупанти. Техніка зазнала серйозних ушкоджень, але водій, на щастя, не постраждав“, – наголосили правоохоронці.

a754353 deport rg ru

РФ заявляє, що вивезла з України вже понад 1 млн людей

У Росії заявляють, що “евакуювали” на свою територію понад мільйон людей, у тому числі 183 тисяч дітей, “із небезпечних районів України” та ОРДЛО з початку війни. 

Про це повідомив начальник Національного центру управління обороною РФ Михайло Мізінцев.

Мізинцев також стверджує, що понад 2,75 мільйона іноземців та українців попросили евакуювати їх до Росії, до так званих “ДНР” та “ЛНР”, а також на підконтрольні російським окупантам території Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей України.

Загалом у базі даних 2 753 625 таких звернень із 2132 населених пунктів України“, – сказав Мізинцев.

1591807423 346554w540zc0

Русня буде красти зерно та іншу продукцію з окупованих територій України

У російському Красноярському краї вирішили поповнити власний фонд сільськогосподарської продукції за рахунок незаконних поставок з окупованих територій України.

Депутати на засіданні майже одноголосно підтримали рішення щодо ввезення зерна з Херсонської області, яке частково взяли під контроль ЗС РФ.

“Оскільки в краї функціонує лише одне підприємство з виробництва огірків, анестачаіншиховочів та зерновихкультурвнаслідок запровадження іноземних санкцій відчувається гостроне лише у Красноярському краї, а й на федеральному рівні повсюдно, експропріація надлишків минулорічного та нинішнього врожаю фермерів Херсонського регіону стане одним з інструментів надання допомоги малим формам господарювання, споживчим кооперативам”, – офіційно заявила пресслужбазаконодавчих зборів Красноярського краю.

Представник країни-окупанта голова російського комітету Владислав Зирянов заявив, що “такий досвід” зможуть “успішно” впровадити надалі “колеги” з інших регіонів Росії.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено