Івано-Франківськ

Російські окупанти обстріляли Святогірську лавру: постраждали люди (ФОТО)

Цього року рашисти уже вдруге посягнули на цю духовну споруду.

image 5 scaled

Ворог 4 травня обстріляв ​Святогірськ Краматорського району на Донеччині. Зокрема, окупанти пошкодили територію Свято-Успенської лаври, де ховалися біженці. Внаслідок обстрілу поранено семеро людей, повідомляє телеграм Офісу генпрокурора, пише ПІК.

Слов’янська окружна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

“В результаті обстрілу території лаври пошкоджено будівлю гуртожитку. Попередньо відомо, що поранення отримали 7 цивільних громадян. Наразі на місці події працюють слідчі поліції та співробітники ДСНС. Повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

image 1 2 scaled

Нагадаємо, що російські окупанти вже обстрілювали цю лавру. 12 березня загарбники відкрили вогонь по Святогірській лаврі. На момент атаки ворога там перебували жінки та діти, яких евакуювали з Ізюма. У мережі тоді показали фото та відео наслідків обстрілів.

ДОВІДКОВО: Святогірський монастир над Сіверським Дінцем на Донеччині бере свій початок із часів перед татарською наволою , коли Бату-хан руйнував «матір міст руських» — Київ. Хоч перші письмові згадки про цей монастир датуються 1526 р.

У 2004 р., заслухавши доповідь митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона, Священний Синод УПЦ ухвалив рішення надати Свято-Успенському Святогірському чоловічому монастирю статус Лаври.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено