Івано-Франківськ

Польські фермери ліквідовують плантації спаржі – немає робочих рук

Раніше цю роботу виконували переважно чоловіки з України.

Польські фермери ліквідовують плантації спаржі - немає робочих рук

Польські фермери скорочують поля зі спаржею через дефіцит працівників з України. У Польщі триває сезон спаржі. Її охоче купують поляки, однак фермери не мають робочих рук, які б її збирали. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.PL

“Поки спаржі було мало, ми справлялися. Тепер починаються проблеми – не вистачає людей для збирання врожаю. Великі плантації обслуговуються сезонними робітниками з-за кордону. У попередні роки це були переважно вихідці з України. Цього року їх не так багато, як зазвичай, бо чоловіки повернулися в країну на війну”, – каже президент Польської асоціації виробників спаржі Маріан Якобше.

Жінки чоловіків не замінять. У попередні роки більше 90% сезонних робітників у польському рільництві складали українці, з них 50% – чоловіки. Зараз частина чоловіків повернулися додому захищати Батьківщину.

Польські роботодавці сподіваються, що частину попиту на працівників покриватимуть жінки, які приїхали з України. Однак це буде незначний відсоток. Адже більшість біженців мають вищу освіту і вдома працювали у сфері послуг та освіти. У Польщі вони теж намагаються знайти роботу у цих або суміжних галузях.
Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено