Івано-Франківськ

Байден підписав закон про ленд-ліз для України: що це дає (ФОТО)

На підписання документа відреагували Президент України Володимир Зеленський та міністр оборони Олексій Резніков.

8908559

Президент США Джо Байден, у святий для Путіна день 9 травня, підписав закон про ленд-ліз для України. Про факт підписання повідомила у twitter прес-асистентка Білого дому Ангела Перес, пише ПІК

“Акт про ленд-ліз задля захисту української демократії – підписано”, – написала вона.

Невдовзі на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі також зазначила:

“Сьогодні президент підписав акт про ленд-ліз, що розширює наші інструменти для надання Україні необхідної зброї і обладнання”.

Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини.

Він дозволяє де-факто дарувати обладнання за умовами, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

Президент Володимир Зеленський подякував президентові США Джо Байдену за підписання закону про ленд-ліз для захисту демократії в Україні, а міністр оборони Олексій Резніков прокоментував, що історія повторюється.

“Вдячний президенту Сполучених Штатів Джо Байдену  і народу Америки за підтримку України в боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз – історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому”, – йдеться на twitter-сторінці Зеленського.

Міністр оборони України Олексій Резніков пригадав, як прем’єр-міністр Великої Британії сер Вінстон Черчиль у 1941 році переконав США надати озброєння через схему ленд-лізу союзникам у Європі. І тепер, за словами міністра, історія повторилася з тим, як президент Зеленський переконав США ухвалити ленд-ліз для боротьби з російським режимом.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено