Івано-Франківськ

Помер Кравчук: які слова присвятив його постаті Зеленський

За віком двох президентів розділяли 45 років життя, але у поглядах на дійсність вони мали багато спільного.

censor social

На фото: п’ять Президентів України на День незалежності 2019 року.

Президент Володимир Зеленський записав традиційне вечірнє звернення за підсумками 10 травня, 76-го дня війни. У ньому він згадав про смерть першого президента Леоніда Кравчука, повідомляє ПІК.

“Він був не просто політиком. І навіть не просто історичною постаттю. Він був тією людиною, яка вміла знайти мудрі слова і сказати їх так, щоб почули всі українці. Особливо це важливо в складні, кризові моменти. Коли від мудрості однієї людини може залежати майбутнє цілої країни”, – сказав Зеленський.

Сьогоднішній Президент України додав:

“Леонід Макарович проявив саме таку свою мудрість наприкінці 1980 років, коли поставав український рух. Він блискуче пройшов 1991 рік, і це тільки зараз може виглядати, ніби тоді йому було просто. І що б не було потім, Леонід Кравчук завжди залишався з Україною”.

Зеленський додав, що Кравчук був веселим, цінував кожну хвилину життя:

“Проте завжди знаходив не одну хвилину, щоб допомогти розібратися і щоб дати пораду. І зокрема за це я йому особисто вдячний”.

Володимир Зеленський наголосив:

“Він дитиною пережив Другу світову війну, пережив окупацію. Леонід Макарович знав, чого варта свобода. І всім серцем хотів для України миру”.

Надаємо, що Леонід Кравчук недовго був на президентському посту: з 5 грудня 1991 року до 19 липня 1994-го. І коли на виборах його переміг Леонід Кучма, то Леонід Макарович не чіплявся за булаву, холоднокровно визнав поразку.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено