Івано-Франківськ

Українці вивели з тіні 1 млрд грн з початку війни

Незважаючи на війну, українці користуються правом виведення своїх активів з "тіні".

photo 2022 05 12 09 28 28 scaled

З початку війни у межах податкової амністії українці задекларували понад 1 млрд грн та сплатили до держбюджету 81 млн грн.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Зокрема українці подали 37 нових декларацій про доходи у межах програми податкової амністії.
«Закликаю українців наслідувати приклад добровільного декларування, сплачувати податки, цим самим наближаючи нашу Перемогу!» — написав Гетьманцев.

Нагадаємо, у червні минулого року парламент проголосував за запровадження податкової амністії, це передбачено з метою детінізації економіки України. Відповідно до закону, в період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 року провождиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб, пишуть Finance.ua.

Збір з одноразового добровільного декларування — це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору.

Скористатися добровільним декларуванням зможуть фізичні особи — резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізособи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких набуті об’єкти декларування.

Читайте також на ПІК: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено