Івано-Франківськ

В Україні остаточно заборонили Компартію: суд тривав шість років

КПУ проіснувала у незалежній Україні 29 років.

preview w696zc1

Остаточним припиненням діяльності Комуністичної партії України завершився багаторічний судовий процес. Заборону партії підтвердила постійна представниця Верховної Ради в Конституційному суду Ольга Совгиря.

Про це повідомляє ПІК  з посиланням на Telegram-канал нардепки Совгирі.

“Остаточна заборона КПУ підтверджена через понад 6 років після ухвалення “декомунізаційного закону”. Після засудження комуністичного режиму та заборони пропаганди його символіки суд повинен був вирішити питання існування Компартії”, – повідомила депутатка.

У грудні 2015 року Окружний адмістративний суд Києва припинив діяльність КПУ. Однак, рішення законної сили так і не набуло через апеляцію комуністів. Попри неможливість брати участь у виборах, партія фактично існувала досі й навіть збирала членські внески з партійців.

“Нещодавно Шостий апеляційний адміністративний суд завершив розгляд апеляційної скарги у цій справі і відмовив у її задоволенні, в результаті чого рішення суду про заборону Комуністичної партії України вступило у законну силу”, – заявила депутатка Совгиря.

КПУ заснована на з’їзді в Донецьку в 1993 році. Проросійська партія була представлена фракціями у Верховній Раді ІІ-го (пік – 95 депутатів), ІІІ-го (120), IV-го (65), V-го (21), VI-го (27) та VII-го (32) скликань. Із 2014 року частина її партійців сприяла агресії РФ і стала колабораціоністами.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено