Івано-Франківськ

88 доба війни: злочини та втрати окупантів за ніч

Розпочалась вісімдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російських окупантів станом на ранок 22 травня.

На Донеччині вбили сім мирних жителів

За добу 21 травня у Донецькій області від рук окупанта померли ще 7 мирних жителів. Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

“За 21 травня росіяни вбили 7 мирних мешканців Донеччини: 3 в Лимані, 2 у Миколаївці, 1 в Авдіївці та 1 у Святогірську. Ще 10 осіб отримали поранення. Крім того, у Костянтинівці зареєстровано одну людину, яку росіяни поранили на Луганщині“, – написав Кириленко.

Голова ОВА відзначає, що зараз неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі, але всі злочинці будуть притягнуті до відповідальності.

photo 2022 05 22 07 28 30 scaled

Без світла – 675 населених пунктів

Станом на 21 травня в Україні через пошкодження, спричинені бойовими діями знеструмленими залишаються 675 населених пунктів. Ще у понад 160 тис. абонентів немає газу. Про це інформує у фейсбуці Міністерство енергетики України.

Зокрема, на Донеччині без електропостачання 326,2 тис. споживачів, Луганщині – 128,3 тис. та Харківщині – 97 тис.

За минулу добу відновили постачання світла близько 18,6 тис. користувачам. Це 8,6 тис. – в Донецькій області, Харківській – 5,2 тис., Одеській – 1,7 тис., Запорізькій – 1,3 тис., Миколаївській – 1,1 тис. та Житомирській – 700 споживачів.

226995 StockSnap ZDKOA46BC6 1 960x380 0 scaled

На Півдні рашисти вимагають $1000 в українців

Російські загарбники на Півдні України вимагають по $1000 в українців, які хочуть евакуюватись з окупованої території. Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.

“Не маючи успіхів в бою, ворог на окупованих територіях намагається втримати мирне населення, аби створювати для своїх лідерів та командирів картинку задоволення місцевого населення від “руського миру”. Однак, свідомі цивільні мешканці намагаються евакуюватися з-під рашистської влади та обстрілів, не бажаючи бути живим прикриттям окупантів”, – йдеться у звіті.

240235 zaporizzia 960x380 0 scaled

Російські загарбники вимагають кошти на блокпостах.

А ті в свою чергу встановивши жорсткі обмеження на виїзд з підконтрольної їм території, на блокпостах збагачуються, пропонуючи пропуск за $1000 або їх еквівалент. Але і тоді в слід підступно відкривають вогонь“, – розповіли в ЗСУ.

У Чорному морі маневрують шість російських кораблів

РФ сфокусувала у Чорному морі 6 великих кораблів та 2 носія ракет для авіаударів по Україні.

В Чорному морі продовжується маневрування 6 великих десантних кораблів та 2 носії крилатих ракет – в готовності до застосування понад півтора десятка вбивчих снарядів. Брязкаючи зброєю, вони утримують блокаду українських портів та цивільного судноплавства. Знахабнілі окупанти по відкритих каналах зв’язку та морської безпеки називають води навколо Зміїного своїм територіальним морем“, – йдеться у звіті оперативного командування “Південь”. 

Росія поруч зі Зміїним попереджає іноземні судна про небезпеку наближення.

235314 navy

Українська авіація знищила щонайменше 12 одиниць військової техніки

За добу 21 травня українська авіація знищила щонайменше 12 одиниць військової техніки Росії. Про це повідомили у звіті Повітряних Сил ЗСУ.

21 травня в черговий раз успішно відпрацювала ударна авіація Повітряних Сил. Знищено щонайменше 12 одиниць військової техніки окупантів, зокрема дві важкі  вогнеметні системи типу “Солнцепек”, – йдеться у звіті.

Українська ППО ліквідувала дві крилатих ракети, які випустили з Чорного моря. На східному напрямку збито БпЛА “Орлан-10”.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено