Івано-Франківськ

З полону звільнили справжнього автора фрази про російський корабель

У Держприкордонслужбі підтвердили, що доступ до радіостанції мали лише прикордонники. 

З полону звільнили справжнього автора фрази про російський корабель

Прикордонника зі Зміїного, справжнього автора фрази про російський корабель, дістали з полону. Про це повідомляє Державна прикордонна служба у Телеграм, пише ПІК.

“Це мій підлеглий. Він перебував півтора місяця в полоні, наразі на свободі”, – повідомив начальник прикордонної застави “Острів Зміїний” Богдан Гоцький.

За його словами росіяни, які висунули вимогу захисникам Зміїного здатися, також пропонували роботу та велику зарплату. Одному з військовослужбовців урвався терпець і він вказав напрямок російському кораблю. Ім’я героя поки що не розкривають.

Речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі “УП” пояснив, ДПСУ і ЗСУ цю тему публічно не підтримували, щоб це не загрожувало бійцям під час перебування в полоні.

А медійна публічність морського піхотинця Романа Грибова, якому ЗМІ помилково приписали авторство фрази, була певною мірою інформаційним прикриттям, яке мало гарантувало безпеку його побратимів, які потрапили в полон. Спікер ДПСУ уточнив, що морські піхотинці не мали каналу спілкування з морськими суднами, лише прикордонники.

Нагадаємо, що раніше авторство легендарної фрази “Російський військовий корабель, йди…” приписували морському піхотинцю з Черкащини Роману Грибову.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено