Івано-Франківськ

В Коломийському районі у собаки виявили сказ

В Коломийському районі встановили сказ собаки, який належав мешканцю с. Марківка Печеніжинської селищної громади.

6847

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби провела лабораторні дослідження методом люмінесцентної мікроскопії, пише ПІК.

Спеціалісти Коломийського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та служби ветеринарної медицини району провели епізоотичне розслідування за даним випадком.

“З метою координації дій з ліквідації захворювання провели засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затвердили план заходів з ліквідації сказу, визначили неблагополучним пунктом с. Марківка Печеніжинської селищної громади Коломийського району, наклали карантинні обмеження та розпочали заходи з ліквідації сказу”, – йдеться у повідомленні.

В осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до чинної інструкції.

До уваги власників домашніх тварин

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни, необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено