Івано-Франківськ

У Чорному морі через злочини окупантів загинули десятки тисяч дельфінів – еколог (ФОТО)

У Чорному морі через російську агресію за три місяці від вибухів, а також впливу гідролокаторів загинуло кілька десятків тисяч дельфінів.
630 360 1654163074 775

“Аналіз наявних даних, зібраних нами за три місяці війни на узбережжі нашого нацпарку, а також по матеріалах свіжих відкритих публікацій з України, Туреччині, Болгарії, Румунії і спираючись на особисті повідомлення моїх закордонних друзів і колег, ми припускаємо, що по причині жорстокої і безумної війни рашистів у Чорному морі з початку війни і до теперішнього часу вже загинули декілька тисяч дельфінів”, – повідомив у Фейсбуці одеський еколог Іван Русєв.

За словами еколога, його болгарський колега Атанас Русев повідомив, що в морі біля гирла річки Ропотамо виявили кілька знесилених дельфінів, деякі з яких мали опіки від вибухів бомб або мін, не могли орієнтуватися, а відтак і шукати їжу.

За оцінками експертів, які їх оглядали, тварини не їли щонайменше 10 днів. Ті, хто не обгорів, зазнали внутрішніх пошкоджень. Таких поранених або загиблих дельфінів виносить на узбережжя Болгарії, Румунії, Туреччині і до берегів України.

Читайте також на ПІК:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено