Івано-Франківськ

У Коломиї влада думає, що робити з стихійними ринками

Як зазначає міський голова: "у Коломиї місце ринкам, а не базарам".

FB IMG 1654277814501 scaled

В Коломиї влада думає, що робити з стихійними ринками.

Про це повідомив міський голова Богдан Станіславський, пише ПІК.

“Кожен бачить, що коїться в центрі чи інших районах міста, коли люди починають масово продавати із землі молоко, сир, овочі, фрукти, ягоди та іншу продукцію. Очевидно, що така торгівля нічого доброго не дає. В першу чергу тому, що купляти харчі із землі – небезпечно. Але забрати можливість продати свою городину чи молоко також не можна. Особливо в цей час, коли для декого це єдина можливість заробітку”, – пише мер.

Богдан Станіславський зазначає, що ситуація має дві сторони медалі:

“З однієї сторони, безпека покупців та нормальна організація торгівлі в місті. З іншої сторони, можливість для людей торгувати домашніми продуктами та заробляти необхідні для життя кошти. Ні першим, ні другим не можна нехтувати, особливо в час війни”.

Тому зараз влада напрацьовує варіанти, що робити з вуличною торгівлею.

“В планах – організувати у районах міста, де найчастіше торгують, впорядковані місця для продажу. Тобто, перевести людей із землі на нормальне торгове місце. Цією справою можемо зайнятись як і ми, так і якийсь підприємець.Але ці дії тягнуть за собою чітке правило: якщо є обладнані місця, то торгувати із землі заборонено. За цим буде пильний контроль муніципальної інспекції”, – йдеться у повідомленні.

Міський голова просить висловитися мешканців, де варто обладнати місця для торгівлі.

Читайте також на ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено