Івано-Франківськ

На Калущині виготовляють батончики, які можуть зберігатися до 3-ьох місяців (ФОТО)

Активісти Калуської міської організації «Спілка української молоді» в Україні ім. Степана Бандери удосконалюють свою роботу.

Для довшого зберігання власноруч виготовлених енергетичних батончиків, їх упаковують у вакуум. Апарат для упаковки продукції передали з Києва, пише ПІК з посиланням на Калуську міськраду.

Волонтери розробили власну технологічну карту виготовлення смаколика та на днях отримали сертифікат якості від Держпродспоживслужби, за яким калорійність (енергетична цінність) батончика складає майже 400 Ккал і може зберігатися до 3-ьох місяців при температурі не вище +25.

Більшість інгредієнтів замовляють у Польщі, кажуть так дешевше.

“Горіхи наші, українські, які найшвидше та найякісніше чистить Петро Кузів, який повністю незрячий і є членом організації вже 32 роки. ️Поруч із СУМівцями працює і доцент Харківського політехнічного університету Галина Овчарова, яка разом із сім’єю евакуювалася із Харкова на початку війни та випадком долі опинилася у Калуській громаді”, – пишуть у міськраді.

Продовжують активно виготовляти й окопівські свічки із картону, парафіну, воску та стеарину.

“Дуже потрібна річ для наших захисників на передовій. На них бійці заварюють каву, чай, вермішель швидкого приготування та ін”, – додають у міськраді.

А на липень для дітей віком 7-12 років планують триденний табір.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено