Івано-Франківськ

Польща скасовує виплати українським біженцям: допомагатимуть знайти роботу

Українським біженцям у Польщі з 1 липня перестануть виплачувати щоденну грошову допомогу у 40 злотих (близько 280 грн).

Польща скасовує виплати українськм біженцям: допомагатимуть знайти роботу

Польща замість грошей, буде пропонувати українцям роботу. При цьому пільги та виплати розширять для біженців із незахищених соціальних категорій. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Польщі, представник уряду у справах біженців Павло Боссернакер, пише Obozrevatel. Офіційного рішення ще не було ухвалено.

“Ми переконані, що багато людей у Польщі здатні стати незалежними та адаптуватися… Багато українців шукають роботу та знаходять її. Ми хочемо стимулювати інших до активності. Чотири місяці повного захисту – це, на наш погляд, достатній термін”, – прокоментував ідею польський чиновник.

Наприклад, Сілезьке воєводство (Катовіце) оцінило поточні витрати на біженців у 190 млн злотих (близько 1,3 млрд грн), з яких виплата 40 злотих на особу на день склала цілих 160 млн злотих.

За словами прессекретарки Сілезького воєводи Аліни Кухаржевської, у регіоні вже знайшли офіційну роботу 14 тис. українських біженців.

“Ми чекаємо на спеціальний акт, який допоможе фінансувати навчання польській мові та курси підвищення кваліфікації, які, безумовно, допоможуть [біженцям] знайти своє місце на ринку праці”, – пояснила Кухаржевська.

Проте побоювання щодо цього рішення Уряду висловив мер Ожарова Павло Канцлерз.

“Ми здивовані заявою міністра [Боссернакера], тому що нас про це ніхто не поінформував. Про біженців має дбати держава, а не приватні особи чи я, місцевий чиновник”, – вважає він.

Нагадаємо, що раніше у Польщі повідомляли, що більше не доставлятимуть Україні пальне безкоштовно.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено