Івано-Франківськ

З початку війни депутати стали частіше їздити за кордон

Наразі у відрядженнях за кордоном перебуває близько 15 народних депутатів.

З початку війни депутати стали частіше їздити за кордон

З початку війни народні депутати мають багато закордонних поїздок. Зокрема, наступного тижня велика делегація на чолі з головою фракції “Слуга народу” Давидом Арахамією відбуває до США. Про це повідомив Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Перший віце-спікер зауважив, що зменшення кількості делегацій з інших країн до України та збільшення закордонних поїздок українських депутатів зумовлене насамперед труднощами у логістиці, які виникли внаслідок російського вторгнення.

“Раніше цих поїздок було рівно вдвічі менше, адже половина цих людей приїжджала до Києва, в Україну. Зараз вони не можуть так їздити, бо наявні проблеми з логістикою: до Києва доїхати – це півтори-дві доби через Польщу та інші країни, тому прибувають лише перші особи – спікери, міністри або президенти”, – зазначив Корнієнко.

За його словами, різного рівня делегації зараз не приїжджають, відповідно, ми маємо їздити до них. Крім того, він акцентував увагу на винятковій необхідності подібних відряджень.

“Кандидатство до Євросоюзу, насамперед збройна підтримка, фінансова допомога – нізвідки не візьмуться. Для цього потрібно їздити”, – наголосив перший заступник голови ВРУ.

Нагадаємо, раніше народні обранці внесли на розгляд законопроєкт про спрощену процедуру виїзду за кордон нардепів, а саме за дипломатичним паспортом.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено