Івано-Франківськ

Коли українці зможуть отримати кошти за зруйноване житло – Денис Шмигаль

Мінімальна оцінка втрат на цей час складає понад 40 млрд доларів. Де їх взяти?

thumb 159684 820 360 0 0 auto scaled

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні на засіданні уряду підняв низку питань щодо повернення українцям коштів за зруйноване житло під час російського вторгнення, повідомляє Кабмін, пише ПІК.

“Десятки тисяч знищених будинків і квартир — це мільярди. Мінімальна оцінка зараз — понад 40 млрд доларів. У бюджеті наразі немає такої суми, адже всі кошти ми пріоритетно спрямовуємо на оборону та захист нашої країни, а також на соціальні виплати”, – відверто сказав Шмигаль.

Повноцінний процес відшкодування, за оцінками уряду, почнеться одразу після того, як конфісковані російські кошти на Заході надійдуть до України.

“Зараз ці сотні мільярдів доларів росії заморожені урядами наших партнерів. Ми постійно працюємо з усіма, аби кошти перейшли Україні для відбудови. Маємо певний прогрес із Канадою та США, працюємо з європейськими країнами та Великою Британією. Створена спеціальна робоча група. Долучаємо найкращих світових юристів”, – розповів Шмигаль.

Водночас українська влада активно рухає ті процеси, які залежать виключно від неї. Зокрема, уряд затвердив єдину та уніфіковану форму, що фіксуватиме збитки, завдані житлу українців російськими військами.

«Раніше така довідка складалась у довільній формі. Тепер у кожного громадянина, якому пошкодили чи зруйнували житло, буде цифровий документ, що підтверджує його збитки. Цим рішенням ми також закладаємо базу для майбутнього реєстру пошкодженого майна», — зауважив очільник Уряду.

Наразі українці через Дію подали більше 206 тисяч заяв про пошкоджене та зруйноване житло. Всі ці заяви тепер передаються відповідним органам на місця. Руйнування верифікуються комісією і далі людина зможе побачити в Дії документ, який підтверджує збитки.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено