Івано-Франківськ

Стало відомо, як працюватиме послуга з розмитнення авто через “Дію”

Це одна з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі.

diya scaled

Для розмитнення авто через “Дію” власнику потрібно буде ввести в “Дії” всі дані про автомобіль – далі він отримає розрахунок вартості розмитнення. Суб’єктивний фактор оцінки автомобіля зникне.

Про це в інтерв’ю ЕП заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Це одна з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі. Найголовніша революція в тому, що не буде робитися оцінка вартості розмитнення авто на основі якоїсь суб’єктивної оцінки митника. Тобто людина взагалі прибирається з процесу оцінки автомобіля”, – йдеться у повідомленні.

Людина, яка розмитнює авто, вводить рік виробництва авто, марку, модель, об’єм двигуна і додає певні незмінні критерії. На основі формули, визначеної в нормативно-правових актах України, застосунок автоматично рахує, скільки потрібно заплатити за розмитнення.

“Тобто власнику автомобіля для його розмитнення потрібно буде ввести в “Дії” всі дані про автомобіль. Далі він отримає розрахунок вартості розмитнення”, – розповів міністр.

За його словами, цю суму можна буде одразу сплатити в застосунку або відкласти сплату і повідомити державні органи про перетин кордону автомобілем, який підлягає розмитненню.

Після розмитнення інформація автоматично потрапляє в усі відповідні державні органи.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено