Івано-Франківськ

Підсумки зустрічі Президента України з лідерами Німеччини, Франції, Румунії та Італії

Візит лідерів чотирьох держав почався з відвідання міста Ірпеня на Київщині, де вони змогли побачити, що вчинили російські окупанти на

 

FB IMG 1655401070363 scaled

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом, Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом та Прем’єр-міністром Італії Маріо Драґі, які прибули в нашу країну з візитом.

«Цей візит чотирьох лідерів у Київ і наші переговори ще раз довели, що наша головна сила та найефективніша зброя – це об’єднання, від якого залежить усе інше», – зазначив Глава Української держави.

9b4069e022b0c581bfd535457b1e7665 1655380225 extra large scaled

Як повідомив Президент України представникам ЗМІ, під час зустрічі в Києві лідери п’яти держав обговорили кроки з продовження та посилення оборони нашої країни; питання економічної підтримки українських громадян та післявоєнної відбудови; можливості для протидії продовольчій кризі, яку спровокувала Росія; подальший санкційний тиск на РФ, а також європейську інтеграцію України.

Глава держави окреслив першочергові потреби України в обороні.

За його словами, представники міжнародної спільноти докладають багато дипломатичних зусиль для відновлення миру в Україні, і всі бачать, що «єдиною перепоною для всіх цих зусиль є неготовність Росії до реальних переговорів і до реальних дій для відновлення миру». Президент зауважив, що російські війська продовжують жорстокий наступ на Донбасі, посилюють своє угруповання на Харківщині, укріплюють плацдарми на півдні України.

«Держава-агресор повинна усвідомити, що мир не має альтернативи, і повинна почати шукати мир. А поки всі ми бачимо – і чули сьогодні, коли зазвучала сирена повітряної тривоги, – що Росія шукає тільки нових способів, щоб залякати Європу та захопити більше нашої землі», – зауважив Глава держави.

Тож, як повідомив Президент, під час зустрічі в Києві лідери держав говорили про нові санкційні кроки Європейського Союзу, потрібні для відновлення миру.

«Впевнений, що цей візит наших друзів до Києва увійде в історію нашої держави та Європи», – додав він.

9136249e13a8627514847b5c35fe4c5d 1655379034 wysiwyg

Зі свого боку Президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що Європа з перших днів цієї війни стала на бік вільної, суверенної України та на захист принципів міжнародного права, якими Росія вирішила знехтувати.

«Вибір на користь війни, руйнувань і хаосу, на користь збройної агресії проти суверенної держави та підкорення вільного народу ми ніколи не сприймемо», – заявив він.

За словами лідера Французької Республіки, країни Європейського Союзу вже надали Україні економічну, гуманітарну, військову підтримку та інтенсифікуватимуть її.

«Я хотів би передати меседж від усіх нас: Європа – пліч-о-пліч з Україною до перемоги, і обличчя цієї перемоги – це вільна й незалежна, мирна та спокійна Україна», – сказав Президент Франції.

Еммануель Макрон наголосив, що саме Україна вирішуватиме, коли й на яких умовах сідатиме за стіл переговорів з російською стороною, щоб закінчити війну. Він зауважив, що Президент Володимир Зеленський робив усе можливе, щоб зберегти в Україні мир.

За його словами, Французька Республіка посилюватиме військову підтримку України. Зокрема, у найближчі тижні будуть ухвалені рішення про надання додаткових САУ Caesar, які дадуть змогу українським воїнам ефективніше захищатися від атак російської армії.

Еммануель Макрон також зауважив, що Франція направила в Україну своїх експертів для допомоги в документуванні та розслідуванні воєнних злочинів, які скоїла російська армія на українській території. 

73aadfba25b9edc8da4df9c35c9731c7 1655380224 wysiwyg

Канцлер ФРН Олаф Шольц зазначив, що відвага українських військових і громадян України, яку вони проявляють у боротьбі з російським вторгненням, викликає захоплення.

«Росія силою намагається пересунути кордони всередині Європи, і це неприйнятно. Тому Німеччина разом з іншими країнами світу з першого дня стала на бік України», – сказав він.

Канцлер наголосив, що Німеччина підтримує Україну в захисті її суверенітету й територіальної цілісності. Зокрема, надає значну фінансову допомогу та прийняла близько 800 тисяч українських громадян.

5f496a64a90c11ff56ff1dc4e0bfd855 1655379028 wysiwyg

Президент Румунії Клаус Йоханніс наголосив, що його країна солідарна з Україною у боротьбі з агресором. Він зазначив, що російська агресія має бути зупинена, а всі злочини, які скоїла Росія, мають бути розслідувані міжнародним правосуддям.

1528ac66d7ff5b16e08554a2e3becec7 1655383544 wysiwyg

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі наголосив на підтримці українського народу.

Прем’єр-міністр Італії також зазначив, що триватиме робота для забезпечення транспортування українського зерна й уникнення продовольчої кризи.

«Росія, на жаль, не йде назустріч. Нам треба боротися з цією проблемою хоробро і зі сміливістю, яку проявив Президент Зеленський. Ми маємо діяти всі разом», – наголосив він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено