Івано-Франківськ

П’ять «безвізів» із ЄС, які планувала отримати Україна, вже майже виконані – Шмигаль

Йдеться про угоди у сфері енергетики, митниці, перевезень, цифрового ринку та торговельних умов.

thumb 160588 820 360 0 0 auto scaled

Сьогодні, 17 червня, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, зазначив, що п’ять «безвізів» із ЄС, які планувала отримати Україна, вже майже виконані, пише ПІК.

Так, у 2021 році Україна планувала за 2-3 роки підписати з Європейським Союзом такі “безвізи”:

  • угоди у сфері енергетики,
  • митниці,
  • перевезень,
  • цифрового ринку та торговельних умов.

За словами Глави Уряду, усі ці п’ять «безвізів» майже виконані.

«Україна отримала «енергетичний безвіз» ще у березні. Ми від’єдналися від енергосистеми росії та білорусі й стали частиною європейської енергомережі ENSTO-E. Ми експортуємо електроенергію в Європу. ЄС скасував усі квоти й мита на експорт української продукції. Це десятки мільйонів доларів зекономлених коштів для нашого бізнесу й додаткові можливості виходу на європейські ринки», — підкреслив Денис Шмигаль.

Крім того, Україна погодила з ЄС «транспортний безвіз», або Угоду про лібералізацію автомобільних перевезень. Як зауважив Прем’єр-міністр, ця угода допоможе розв’язати проблему нестачі дозволів на міжнародні перевезення, яка існувала роками:

«Це додатково знімає бар’єри на торгівлю з країнами ЄС, покращує логістику, ціну та швидкість перевезень для українських підприємців».

Денис Шмигаль також відзначив, що Уряд затвердив і передав у Верховну Раду законопроект, який дозволяє остаточно запровадити «митний безвіз». Мова йде про приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту.

«Технічно ми готові, аби вже цього літа митний безвіз був укладений», — наголосив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що після отримання Україною статусу кандидата на вступ у ЄС ми будемо так само швидко рухатися і по інших інтеграційних проектах та реформах.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено