Івано-Франківськ

Україна буде майбутніми Дубаями – ректор УКД

У Франківську говорили про інноваційні методи в архітектурі та будівництві України.

IMG 20220617 110224 983 scaled

Сьогодні, 17 червня, у рамках відзначення 25-річчя Університету Короля Данила у Франківську відбувся круглий стіл «Інноваційні методи в архітектурі та будівництві», учасниками якого стали провідні спеціалісти з різних міст України, пише ПІК.

“В нас йде війна, де йдуть величезні руйнування. Нам, які вміють будувати і розвивати, важливо запропонувати довговічні і цікаві методи, які можна буде реалізувати. Ми повинні перемогти у війні і відбудувати країну. Україна буде майбутніми Дубаями”, – наголосив ректор університету Мирослав Луцький.

Науковці, практики та студенти залучилися до обговорення теоретичних і практичних аспектів застосування інноваційних методів в архітектурі та будівництві.

IMG 20220617 111439 459 scaled

“Нині в архітектурному просторі розгорається дискусія, яка ж буде майбутня архітектура. Треба розуміти, який був досвід попередніх періодів стосовно розбудови, адаптувати цей досвід та розробити систему стратегії нової державної житлової політики”, – прокоментувала професорка кафедри архітектури та середовищного дизайну Ольга Михайлишин.

Також викладачі і студенти УКД працювали над проєктом по відновленню Бородянки – міста, яке дуже постраждало через воєнні дії.

Одна з випускниць УКД – Олена Литвин, начальник управління містобудування, архітектури та контролю за розвитком території Золочівської територіальної громади, залучена Київською обласною військовою адміністрацією до процесу відновлення Бородянської територіальної громади, що постраждала внаслідок бойових дій.

Власне, вона і звернулася з таким проханням до свого колишнього навчального закладу.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено