Івано-Франківськ

В Україні схвалили законопроєкт про збереження лісів

Закинуті малопродуктивні поля, які перетворилися на самосійні ліси, луки та пасовища – будуть захищені.

do chogo snitsya ls tlumachennya snv 792

Верховна Рада України 20 червня схвалила у другому читанні законопроєкт №5650 про збереження самосійних лісів, що раніше не охоронялися законом, не маючи юридичного статусу лісу.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, пише ПІК.

“Цей довгоочікуваний документ допоможе змінити невтішну статистику розораності земель України”, – написав Руслан Стрілець.

Узаконення самосійних лісів, що виросли на сільськогосподарських землях – збільшить лісистість України на 500 тис га. А близько 300 тис га деградованих земель будуть відновлені та перетворяться на ліси, луки та пасовища.

“До того ж ми зможемо заощадити сотні мільйонів гривень державних коштів, адже створення та догляд гектара лісу коштує декілька десятків тисяч гривень”, – зазначив міністр.

Також документ сприятиме втіленню амбітних планів із висадження 1 млрд дерев до 2025 року та виконання програми Президента України «Зелена країна».

“Не можу не зачепити тему зміни клімату, адже ліс є менш затратним та найактивнішим поглиначем вуглекислого газу. Щороку один гектар лісу поглинає 6,5 тонн вуглекислого газу та виділяє 5 тонн кисню. Тож збереження самосійних лісів, це ще й внесок у подолання кліматичної кризи!”, – додав Стрілець.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено