Івано-Франківськ

Малює, продає і волонтерить. Франківська художниця Ірина Симчич допомагає ЗСУ з початку війни

Франківська художниця Ірина Симчич передала для ЗСУ понад 300 тис. грн з продажу власних картин.

db66961cc738b190 scaled

Для цього дівчина організовує аукціони та лотереї на своїй сторінці в соцмережі. Ірина розповіла кореспондентці Суспільного, над якою картиною зараз працює та як війна вплинула на її творчість, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Ірина Симчич свої роботи малює здебільшого у синьо-жовтих кольорах та пише на них популярні патріотичні фрази. Художниця каже, повернулася до малювання після 5-річної перерви на третьому тижні повномасштабної війни.

71fbb30b05b228d6 scaled

“Оцей біль всередині в мені я хотіла виплеснути на полотні. І перша моя картина була олійними фарбами. На ній я намалювала маяк з острова Зміїний з надписом “Рускій корабль, іди… самі знаєте куди”, — каже художниця.

1975a3362f7968a9 scaled

Наразі Ірина малює картину “Насіння в кишеню поклади”. Дівчина каже, люди часто купляють саме її.

267fe6254970c1dc scaled

Організовувати благодійні аукціони для ЗСУ Ірині порадили підписники її блогу у соцмережі.

“Якраз тоді я вже мала незавершені роботи. Вирішила спробувати ще нові техніки, абстракцію. За три години намалювала чотири картини. Наступного ранку я виставила і увечері я уже з аукціону заробила 20 тис. грн”, — говорить Ірина.

Дівчина розповідає, що на замовлення, а також під час онлайн-аукціонів та лотерей продала 40 робіт й заробила понад 300 тис. грн для ЗСУ.

“Найголовніше у моїх картинах – це саме текст і фрази, які я використовую. Пишу крилаті фрази українців, які стали популярними під час війни”, — говорить майстриня.

3d843ebd4705eb11 scaled

Для тих, хто не має змоги купити картину, але також хоче допомогти армії, художниця створила листівки із зображенням своїх робіт, які продає по 35 гривень.

Також Ірина збирає запити від військових та волонтерів й організовує у соцмережі збори грошей на амуніцію та обладнання. Каже, загалом від початку повномасштабної війни зібрала понад мільйон гривень для ЗСУ. Про закуплене звітує на своїй сторінці.

cfbc1e58e58338a9 scaled

“Щоразу — це якісь нові потреби. Ми збирали і на бронежилети, і на квадрокоптери, і на авто. На що ми тільки не збирали, — говорить Ірина Симчич. — У мене від військових тільки звіти, коли вони тішаться тому, що їм уже прийшла та амуніція. Вони мені пишуть: “Ти нам усім намалюєш картини. Після перемоги всі в тебе замовимо”.

Під час наступного онлайн-аукціону Ірина продаватиме картини, щоб зібрати гроші на квадрокоптер для військових.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено