Івано-Франківськ

Громада собору Різдва Христового у Франківську підтвердила вірність УПЦ (ФОТО, ВІДЕО)

26 червня, віряни собору, у відповідь на заяву мера міста Руслана Марцінківа про перехід громади до ПЦУ, провели парафіяльні збори.

Збори відбулися після ранньої та пізньої Божественних Літургій, щоб мали можливість проголосувати всі парафіяни, котрі відвідують богослужіння у кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська. Про це повідомляє Івано-Франківська єпархія, пише ПІК.

За результатами голосування парафіяни одноголосно засвідчили вірність Українській Православній Церкві на чолі з митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Жоден представник громади не висловився за перехід в іншу конфесію. Тоді як рішення про подальше перебування у юрисдикції Української Православної Церкви прийнято одноголосно, що засвідчено підписами в кількості 496 підписів парафіян в протоколі зборів, який буде надісланий до Івано-Франківської ОДА (ОВА).

IMG20220626115735 1 882x1024 1 scaled

Це ще раз доводить, що реєстрація Івано-Франківською ОДА (ОВА) нової редакції статуту релігійної громади собору Різдва Христового є неправомірною з використанням фальсифікованих, підроблених документів поки що невідомою групою осіб з метою рейдерського захоплення культової споруди.

“Івано-Франківська єпархія УПЦ ще раз звертається до правоохоронних органів, органів державної влади, Президента України Володимира Зеленського за захистом права на вільне віросповідання вірних УПЦ на Прикарпатті”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Франківську храм Різдва Христового на Довженка перейшов до ПЦУ. Раніше храм входив до Московського патріархату.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено